23-річного київського динамівця з Вінниці Віктора Циганкова визнали найкращим гравцем Української прем’єр-ліги за підсумками 2020 року.

Друге місце поділили між собою воротар Георгій Бущан і півзахисник з Калинівки Віталій Буяльський. Опитувалися по 15 футболістів і головний тренер кожного клубу УПЛ. Кожен з них називав свою трійку кращих.

– Із приходом тренера Мірчі Луческу молоді динамівці проявили себе. Сильно на фініші зіграв Віктор Циганков. Як казав Штірліц, остання фраза запам’ятовується.

Віктор гарно зіграв на фініші й отримав визнання. Хоча були часи, коли він виглядав привабливіше. На початку своєї кар’є­ри Циганков коштував до 30 мільйонів, а зараз — не більше 15, — так прокоментували перемогу нашого земляка футбольні експерти. — Закордонні клуби не шикуються в чергу його купувати, бо знають його схильність до травм. Тобто золотий час для переходу втрачено. Зараз доведеться зачекати до кращих часів. Віктору треба приглядітися, він не гарячий хлопець, а розсудливий, спокійний. Тут поспішати не треба. Циганков швидкий, легкий, може зіграти в пів дотику. Ідеально йому підійшла б Італія, але можна спробувати Німеччину. Англія йому не підходить через велику кількість силової боротьби. Погано, що Віктор отримує дуже мало часу в збірній. Він може зіграти сильно і з сильними командами. Це виглядає несправедливим ігнором україн­сь­кого гравця.

Додамо, що Віктор Циганков родом з Вінниці і є вихованцем обласної ДЮСШ з футболу Блохіна-Бєланова. Вийшло так, що Циганков вже у 16 років почав тренуватися з основою київського «Динамо». А у 18 — дебютував у Прем’єр-лізі, вийшовши на заміну. З кожним роком гра нашого земляка стає все кращою, нещодавно саме він забив гол у ворота збірної Іспанії, після того був гол і у ворота «Барселони»… В активі гравця перемога в трьох Суперкубках України та одному Кубку України. Відомо, що тато Віктора працює теж у «Динамо», а його кохана — вінничанка, навчається у США.

Віталіна Володимирова