Учениця Вінницької загальноосвітньої школи №З імені Михайла Коцюбинського Юлія Дусик посіла перше місце в міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Т. Шевченка.

Завдяки цій перемозі дівчина отримуватиме протягом року президентську стипендію. Таких обдарованих дітей в Україні всього 39!

– Я беру участь у конкурсі імені Тараса Шевченка ще з 6 класу. Будучи у 7 класі, ми посіли 1 місце. Я надзвичайно задоволена результатом, почала відчувати гордість та вдячність. За моєю спиною мої вчителі: вони мене підготували, і завдяки їм я досягла таких висот, — каже Юлія Дусик. — Цей конкурс проводиться щороку в декілька етапів — міський, обласний та всеукраїнський. Його суть полягає в тому, що ти маєш написати твір. Для того щоб це зробити, ти маєш не тільки знати все про Тараса Шевченка, а й бути знавцем української мови. Потрібно багато читати.

Президентську стипендію Юлія буде отримувати протягом року. Це 1420 гривень. Він­ницька школярка поки ще не вирішила, як її витрачатиме. Так само і не визначилась зі своєю майбутньою професією. Можливо, це буде і медицина, адже тато Юлії є відомим та талановитим лікарем-мамологом.

Віталіна Володимирова