Бо відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 ро-ку № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», департамент освіти Вінницької міської ради розробив рекомендації щодо роботи закладів освіти Вінницької міської територіальної громади у період обмежувальних протиепідемічних заходів з 08 до 25 січня 2021 року.

У документі йдеться про те, що для учнів перших класів усіх закладів загальної середньої освіти, включаючи Спеціальну загальноосвітню школу І-ІІ ступенів з дошкільним відділенням ВМР, можливе продовження канікул до 15 січня 2021 року за рахунок додаткових, що планувались у лютому. Рішенням про продовження канікул приймається кожним закладом освіти.

Освітній процес для учнів 2-11 класах відновлено із 11 січня відповідно до затвердженого розкладу уроків з використанням технологій дистанційного навчання (крім Спеціальної загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів з дошкільним відділенням Вінницької міської ради).

Заклади дошкільної освіти у цей період працюватимуть у звичайному режимі за умови неухильного дотримання правил створення безпечного середовища згідно з Регламентом та постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22 вересня 2020 року № 55. КЗ «Деснянський навчально-виховний комплекс: початкова школа – заклад дошкільної освіти Вінницької міської ради» та КЗ «Вінницько-Хутірський ліцей Вінницького району Вінницької області» продовжить здійснювати освітній процес для вихованців у дошкільних групах закладу у звичайному режимі з обов’язковим дотриманням усіх протиепідемічних вимог.

Заклади загальної середньої освіти з 8 до 25 січня працюють в онлайн-режимі. У період обмежувальних протиепідемічних заходів з 8 до 25 січня 2021 року КЗ «Спеціальна загальноосвітня школа І-ІІ ступенів з дошкільним відділенням Вінницької міської ради» працює у звичайному режимі за умови неухильного дотримання правил створення безпечного середовища.

Заклади позашкільної освіти у період обмежувальних протиепідемічних заходів з 08 до 25 січня 2021 року працюють в онлайн-режимі. Інклюзивно-ресурсні центри також працюватимуть в онлайн-режимі. У цей період комплексна оцінка з метою визначення особливостей освітніх потреб дитини не проводиться. Буде забезпечено надання фахівцями психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами в онлайн-режимі. Також буде організовано надання консультативних послуг батькам та педагогічним працівникам в онлайн-форматі.