«Діти отримали опіки, фахівці встановлюють їх ступень. Також на місці працюють слідчо-оперативна група, піротехніки та рятувальники», – розповіли правоохоронці. Вибух стався 11 січня близько 12.20 години. Негайно до  дитячого садочку №7, що по Бульвару Свободи, прибула слідчо-оперативна група, піротехніки та рятувальники – оглядають дитячий майданчик, де стався вибух.

Наразі фахівці встановлюють що саме вибухнуло на дитячому майданчику і як вибухонебезпечні речовини потрапили на територію дитсадка.

За словами виховательки вибухнув мячик, схожий на «попригунчик». На дітях постраждав лише одяг. Всі перелякані. Між тим директор Департаменту освіти ВМР Оксана Яценко розповіла:

– Інформація про трьох постраждалих дітей перебільшена. Вранці, коли дітей повели гуляти, одна дитина знайшла м’ячик на ігровому майданчику. Коли вона його підняла, цей м`ячик розірвавcя у її руках. Дитина отримала невеликий опік, госпіталізація не знадобилася. Але садочок зробив усе згідно з протоколом – викликав поліцію, ДСНС та швидку допомогу. Як на мене, то  це результати новорічних гулянь – коли незрозумілі предмети з`являються на майданчиках у дитячих садочках. Садочок зараз працює у звичайному режимі.

Подробиці читайте у газеті.

Ілона ВАЛЬТЕР
Валентина Лісова
фото та відео Олексія Бойко