– 8 січня Юлія Христюк вилетіла у Штати. Виступатиме за команду “Old Dominion University” університету Вірджинії, де й навчатиметься наступні чотири роки, – сказав пан Дуднік.

За словами тренера, кандидат у майстри спорту України Юлія Христюк мала перебратися до США ще влітку. Але через карантин це вдалося лише зараз. Жіночий чемпіонат Америки починається лише взимку.

– Університет сплачує за харчування і проживання Юлії Христюк, платитиме їй гідну стипендію. Водночас наша землячка входить до національної збірної України. Якщо викликатимуть, гратиме за неї, – пояснив Олександр Дуднік.

Тренер сказав, що без Юлії «ЕМС-Поділля» зможе й далі гідно виступати у вищій лізі чемпіонату України, бо підростає сильна молодь.

Юлію Христюк двічі визнавали кращою молодою футболісткою України. Вона займається футболом понад шість років, була капітаном збірної України серед дівчат до 17 років. Юлія грає на позиції центрального півзахисника та може діяти в ролі форварда.

Переїхати за океан вінничанці допомогла футболістка національної збірної України Ніколь Козлова, яка навчається і грає за інший університет штату Вірджинія. Її батьки – українці, які разом з американською жіночою футбольною лігою розробили проєкт, що допомагає гравцям з України переїздити на навчання за океан.

Після завершення університету Юлія мріє залишитися у США, грати за сильний американський клуб і водночас виступати за національну жіночу збірну України.

Фелікс ЖАНІН