– На території Глуховецької селищної ради Козятинського району Вінниччини виявлено факт незаконного використання лісу площею 211 га та вартістю майже 300 млн гривень. Установлено, що землі лісового фонду в порушення рішення Вінницької обласної Ради від 2000 року не були передані Вінницькому обласному комунальному спеціалізованому лісогосподарському підприємству «Віноблагроліс» і впродовж 20 років використовувалися одним із комерційних підприємств безпідставно.

Рішеннями Господарського суду Вінницької області та Північно-західного апеляційного господарського суду підтримано правомірну позицію прокуратури та задоволено позов в інтересах Вінницької обласної Ради.

У січні 2021 року органами прокуратури Вінниччини забезпечено реальне виконання судового рішення та зазначені земельні ділянки передано Вінницькій обласній Раді. Вказані ділянки використовуватимуться згідно з цільовим призначенням.
Наголошуємо, що відповідно до Лісового кодексу, ліси України є національним багатством та перебувають під охороною держави.

Юлія Іванюк