Ось що повідомила, Лариса Білозір:

– Сьогодні разом з колегами підготували та підписали проєкт Постанови Верховної Ради України, яка передбачає, зокрема, зобов’язати уряд невідкладно вжити комплексних заходів для належного врегулювання цін на енергоносії та їх доставку для побутових споживачів. До цього ми від депутатська група “Довіра” направили звернення у всі компетентні органи, щодо негайної реакції на підвищення!

Новини останніх годин: Уряд напрацював два підходи для зниження тарифів. Перший — формування тарифів на газ за формулою «ціна на європейських хабах “мінус” транспортування газу до України», це пропонує Міненерго. А «Нафтогаз» пропонує знизити тариф завдяки посиленню конкуренції на ринку. Про дієвість пропонованих механізмів здешевлення енергоресурсів говорити ще зарано. Потрібно їх вивчати. Але, здається, вся ця ситуація рухається по принципу: “Щоб зробити людині добре, зроби їй погано, а потім поверни як було”.

Чомусь у нашій країні так вже повелось, що приймаючи непопулярні рішення відповідальні за це особи сподіваються на відоме всім “авось”, хоча ще на початковому етапі було зрозуміло, що головна слабина дієвості цих рішень в тому, чи зможуть люди платити. І не потрібно бути великим аналітиком, щоб озвучити очевидне – не зможуть! Бо немає дієвої системи важелів та противаг, які б пом’якшували цей критичний перегин тарифного тиску на сімейний бюджет. Тепер ми опинились у ситуації, коли борги населення за енергоносії лише зростатимуть. А це вже може загрожувати безперебійному постачанню енергоресурсів у зимовий період.

Диктатура монополій, замість ринку газу – це те що прямо веде до несправедливості…

Демонополізацівувати це те, що не виконала жодна влада, а без цього неможливо встановити справедливу ціну та ринок.

Ця заява викликала резонанс і обговорення. Наприклад, Інна Фрідкіна із Шаргорода запитує: а як бути із січневими платіжками, які вже прийшли – робити старі проплати чи взагалі не платити.

Більшість українців шокуюче зустріли нове подорожчання  І такий різдв‘яний подарунок від влади в час пандеміі і досі відсутньої вакцинації назвали «геноцидом власного народу». Прозвучали і нарікання на нардепів, мовляв саме вони голосували за цей Уряд.

Юлія Іванюк