В п’ятницю, з 10 години ранку збираємось біля своїх органів місцевого самоврядування (у Вінниці біля міськради) щоб висловити протест проти підняття ціни на газ, його транспортування, та електроенергію.Акція протесту відбудеться по містах, селищах та громадах біля найважливіших з найближчих автомагістралей. Окреме прохання до водіїв – підтримати протест, зупинивши своє авто і включивши сигнал.

Вимоги прості:

  1. Президент Зеленський, прем’єр-міністр Шмигаль, НАК «Нафтогаз», НКРЕКП мають ініціювати реальне зменшення тарифів на газ та його розподілення;
  2. Кабінет Міністрів має скасувати свою постанову № 1325 від 28.12.2020, яка підвищує вартість електроенергії для населення;
  3. РНБО має невідкладно розглянути та ініціювати повернення у власність місцевих громад газотранспортних та газорозподільчих мереж на їхній території, які наразі перебувають в користуванні приватних акціонерних компаній, які в інтересах своїх власників-олігархів обдирають споживачів.

Та хочу додати деякі речі від себе.

Не лише повернення газових мереж є здоровим і логічним виходом з цієї ситуації. Але і впровадження системи користування надрами для простих людей.

Подібні схеми були у Лівії, в Катарі і ОАЕ діють досі.

Так як за конституцією природні ресурси належать кожному, всі громадяни України мають мати рахунок, куди мають надходити відсоток отриманих доходів від реалізації державою наших ресурсів.

Не умовний чи колективний Ахметов. Не фірми прокладки. Не прокладка нафтогаз з його відірваними від реалій керівниками і мільйонними зарплатами. А кожен громадянин.

Лише впровадження радикальних, системних змін може знищити монополії і феодальний лад, породжений ними. Але ніяка не “конкуренція постачальників”, як намагаються нас переконати профани з кабміну і АП.

Для координації дій громадян, які готові брати участь у протестах, а також створенні ініціативних груп та взаємодопомоги – створено групу в телеграмі – https://t.me/stop_taryf

Віталіна Володимирова