Всі ці злочини сталися на місцевому залізничному вокзалі або так чи інакше пов’язані з ним. На даний час розкрита одна справа, а дехто з місцевих жителів впевнений, що людей міг вбити маніяк або банда вбивць-грабіжників і гвалтівників …

В ніч з 23-го на 24 серпня 2019 року в селі Голубече Крижопільського району жорстоко вбили 32-річну матір двох дітей Олену Брагарник … Жінка працювала в кафе недалеко від Крижополя. Увечері власники кафе підвозили її до залізничного вокзалу. Звідти вона поверталася додому через колії, вулиці і закутки. У останній вечір свого життя жінка йшла додому і розмовляла по телефону. Раптом Олена пронизливо закричала: «Відпустіть мене!» Зв’язок обірвався … Викликали поліцію. Оглядали городи, посадки кукурудзи, сади, кущі, занедбані хати вздовж дороги. Близько о пів на третю ночі родич Олени першим побачив в слабкому світлі ліхтаря мобільного телефону щось біле на землі … Це був бюстгальтер Олени! В яру і заростях за кілька сотень метрів від дороги рідні знайшли оголене тіло Олени. Голова в крові, волосся скуйовджене, ноги розкинуті. Зламана щелепа, вибиті зуби, розбитий череп, понівечений підборіддя вбитий в черепну коробку … Чотири ножові удари в серце. Вкрали тільки 500 гривень. Страшна смерть вродливої молодої жінки сколихнула весь район. На її похоронах плакали навіть чоловіки.

-Судмедекспертиза показала, що жінку не ґвалтували, проте чого ж вона тоді була роздягненою? Значить намагались. У Олени не було ворогів, вона не пила, не конфліктувала ні з ким. Але незадовго до трагедії жінка скаржилася, що на вокзалі її з ніг до голови розглядав незнайомець в чорному одязі. Вона тоді сильно злякалась, – кажуть рідні Олени. – Один односельчанин розповів, що бачив вночі двох підозрілих чоловіків, які поспішно йшли від місця вбивства до вокзалу. Один – в капюшоні, другий з борідкою. Пошукова собака поліції взяла слід до дороги і там втратила його … Рік тому оперативники і слідчі буквально догори дном перевернули Крижопіль, наш і сусідні райони. На річницю вбивства сестри теж приїжджали, опитували людей, щось шукали. А ми досі живемо в страху. Без матері залишилися син і дочка Олени. А вбивці так і на волі….

У серпні 2019 року помер у лікарні після побиття Анатолій Рудько з села Заболотне Крижопільського району. Чоловік віз товариша з села в Крижопіль. Близько 19-ї години сказав дружині, що скоро повернеться … Не повернувся. Далі його телефон не відповідав. А тоді стало відомо, що Анатолій у реанімації районної лікарні без документів і без свідомості. Чоловікові намагалися перерізати горло. Мабуть, від сильного удару в скроню, утворився набряк мозку. 23 серпня близько 8 годин чоловік помер в лікарні. Ховали його у же день, коли і ховали вбиту жінку з Голубече. Рідні та близькі покійного теж не розуміють мотивів злочину. Толя якось приснився сусідові і заявив : «Ви не того шукайте! Вам потрібна людина, яка грає на саксофоні … »

Ще одне моторошне злочин стався вже в грудні. Пізно ввечері жінка поверталася додому з роботи. Біля залізничних колій ззаду на неї напав невідомий. Бив жертву, а потім зґвалтував. Як розповідали місцеві жителі, в цей момент по рейках йшов локомотив. Машиніст кинувся на допомогу потерпілій. Побачивши його, насильник втік. Вдалося запам’ятати, що нападнику на вигляд близько 30-35 років, зріст близько 175 сантиметрів. Він був одягнений в темну куртку з капюшоном …Після того місцеві жінки досі бояться ходити самі темними вулицями і їх зустрічають чоловіки.

Попередній начальник обласної поліції Юрій Педос наголошував – ніякого маніяка у Крижополі немає. Тоді поліція оприлюднила фоторобот підозрюваного у вбивстві Олени Брагарник: вік – близько 40 років, зріст – 180-183 см, одягнений в темну кофту з довгим рукавом і темні брюки.

– Розслідування вбивства молодої жінки триває. По смерті молодого чоловіка встановлено, що в лікарні він помер від запалення легенів. До сих пір триває слідство за фактом нанесення йому тілесних ушкоджень, – повідомили тепер у відділі комунікацій Головного управління Нацполіці у Вінницькій області. – Справа про смертельне побиття ще одного чоловіка на залізничному вокзалі на розгляді в суді. Поки що вироку обвинуваченому немає.

Віталіна Володимирова