Факти вражають! Бо хто б міг подумати, що ведучий популярної програми «Гроші» виявиться слугою не лише народу але й Кремля.

Ось що повідомляє УП:

– На чолі санкційного списку – народний депутат фракції “Слуга народу”, а віднедавна – очільник київського обласного осередку партії СН Олександр Дубінський. Відтепер Штати офіційно вважають одіозного парламентаря учасником “пов’язаної з Росією мережі дезінформації”.

Для США не секрет, що Дубінський тісно пов’язаний не лише з РФ, а також із Коломойським. Штати знають про високу вагу депутата у партії влади і стежитимуть за його подальшою партійною кар’єрою. І це може дати відповідь на запитання про участь Банкової у російській спецоперації із втручання у вибори, обличчям якої став агент РФ, нардеп Андрій Деркач.

Нардепа і донедавна журналіста Украіни та ведучого викриваючоі корупцію програми «Гроші» Олександра Дубінського США вважають учасником російської дезінформаційної системи.

У цілому до нового санкційного списку внесені семеро українців та чотири організації: народний депутат Олександр Дубінський, ексдепутат Олександр Онищенко, експрокурор Костянтин Кулик, ексспівробітник посольства України в США Андрій Теліженко, помічник Деркача Дмитро Ковальчук, номінальний власник телеканалу “Ера” Антон Симоненко, керівник інформагентства “Онлі-ньюз” Петро Журавель, а також медіакомпанії Деркача “Ера-Медіа”, “Онлі-ньюз”, ТОВ “Скептік” та сайт NABU Leaks.

Їхні активи, власність, рахунки у США, підконтрольні організації тощо підлягають блокуванню (що ускладнює для них будь-які доларові транзакції), американські візи анулюються, а резидентам США заборонено мати із ними бізнес-контакти.

Санкційне рішення вирізняється поміж інших. Воно наголошує, що йдеться про покарання “пов’язаної з Росією мережі дезінформації за її спроби вплинути на вибори у США”. Для американців це – дуже серйозне звинувачення. Раніше із точно таким формулюванням США накладали санкції на народного депутата Андрія Деркача, якого Штати вважають “активним агентом РФ”, завербованим понад 10 років тому. Дубінського і компанію вважають учасниками цієї мережі.

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявляє, що нинішня влада зробить все можливе, щоб покарати осіб, що втручалися у вибори США.

Юлія Іванюк