Живуть там військові: три під’їзди – 96 квартир. Більшість – з 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка в/ч А1619, що базується у Гайсині. Вони й розповіли, що коли приїхав президент, йому показали дві більш-менш готові квартири на 2 та 6 поверсі. А після його від’їзду ліфт вимкнули. І  по сьогодні мешканці цієї девятиповерхівки — без ліфта. Скільки поневірятися довелося мешканцям цього злощасного будинку — словами не передати… Будинок не підключили до водопостачання, і люди були змушені чотири роки носити воду у відрах на свої поверхи. А історія учасника АТО Володимира Бойка, котрий був змушений спускатися з 9 поверху на милицях, упав і поламав ще й стегно,  зворушила голову ОДА Сергія Борзова. Він розповів: “Ми вже самі звернулися на підприємство «Вінницяліфт», скинулись і проплатили технічне обстеження ліфтів – 4700 грн. Кошторис на запуск ліфта для одного під’їзду – більше 80 тис. грн. Керівництво Гайсинських електромереж вимагає документацію на будинок, але ж її нема! Виявилось, що наш будинок нікому не переданий на баланс. Якийсь будинок-привид! Хоча 73% квартир – службове житло, яке належить Міноборони, а 17% – міська власність.”

Цей будинок –  ще одна довготривала  гайсинська історія. А напередодні Нового року Гайсином пронеслася чутка, що ліфт таки запустили!

– Не запустили, а тільки виділили гроші – 350 тисяч гривень, – пояснює голова Гайсинської ОТГ Анатолій Гук — Виділили, але пізно. Тому запуск ліфта перенесли на початок року. Якби ж той будинок був переданий нам, то проблема давно була б вирішена! Але будинок ще й досі належить Міністерству оборони. У нас стільки багатоповерхівок обслуговується і жодних претензій ніхто не каже.

Але повністю віддавати цей будинок під опіку міста, схоже, ніхто не збирається, хоча ми неодноразово писали, і дзвонили, розшукували документи і говорили про те. Мешканці ж там живуть наші, гайсинчани. Тому маємо надію, що обов’язково їм допоможемо. Зверталися до Мінобонрони вони не наважуються, хоча для цього необхідно, щоб 51 % жителів будинку виступили з ініціативою і звернулись до Міністерства оборони, до голови облдержадміністрації, до голови ОТГ з проханням передати їх житло на баланс міста. Сподіваюся Міноборони не буде проти , бо обслуговувати такий будинок проблемно.