За це народний художній колектив України нагороджений Золотим дипломом фесту. Подробицями із кореспондентом «33-го каналу» поділився художній керівник «Радості» Віктор Бойко.

– До Єгипту на фестиваль нас запрошували ще кілька років тому. Але тоді ми відмовилися, бо мали запрошення на поїздки в інші країни. Тому зараз залюбки погодилися взяти участь в онлайн-фестивалі. Організатори вислали музику і фрагмент виступу танцювального єгипетського колективу. Решта ми мали придумати самі, – розповів Віктор Бойко.

Вінничани попрацювали і створили танцювальну композицію під єгипетську музику. Зняли відео виступу просто неба, перед Палацом дітей та юнацтва, та переслали на розгляд журі. Аналогічним чином вчинили й інші гурти-конкурсанти із понад 30 країн, із різних континентів. Серед них були танцюристи Індонезії, Мексики, Сінгапуру, Малайзії, низки країн Європи та Африки.

Всі виступи можна було переглянути в Інтернеті.

Фестиваль тривав протягом листопада-грудня 2020 року, а в січні вже стали відомими підсумки.

– Ми навіть не знали, що на всесвітньому фестивалі визначатимуть кращих, думали тільки взяти участь. Золотий диплом став приємною несподіванкою. Представники кожної країни виступали на онлайн-фестивалі у національних країнах. Також ми непогано вставили у єгипетську композицію фрагменти українського танцю. Напевно, це оцінили члени журі – пояснив Віктор Бойко.

Фелікс ЖАНІН