Коли ж потерпілих доставили у лікарню, врятувати життя Дмитра не вдалось, його друг із тяжкими пораненнями вижив. Ця трагедія викликала справжній резонанс серед місцевих, сотні людей звернулись до нашої редакції і розповіли – підозрюваний Михайло Сущик вже давно має недобру славу, проблеми з криміналом, але постійно уникає покарання! Цього разу люди готові до самосуду, щоб помститись за загибель юнака!

– Навчався син у будівельному коледжі у Вінниці. В нас багатодітна родина, тож він допомагав вже тим, що заробляв на себе.

Винуватця Михайла син знав, був інцидент, коли він зловив його на гарячому, бо з кишені якогось чоловіка виймав дорогий телефон. Ще тоді він заявив, що помститься! Й навіть мені у вічі казав, що йому не подобається як мій син на нього дивиться. А якось Михайло написав заяву на мого сина , що той зламав йому щелепу. Хоча насправді він не був винен. Аби вирішити це питання, довелось йому платити. Невдовзі ми вже дізнались, що цей Міша ніде не працює, а живе за рахунок того, що провокує конфлікти, знімає побої і вимагає погрозами гроші. Він довго весь район тримав у страху, і нічого йому за це не було, бо хвалився, що має «крутих» адвокатів, — каже матір загиблого юнака Сніжана. — Того трагічного вечора мій син був дуже веселим, ми повечеряли, він підняв мене на руки, покружляв… А після того сказав, що ненадовго вийде.

Відомо, що у місті Дмитро зустрівся із товаришем Ігорем. Хлопці сиділи у альтанці під накриттям. Хотіли зігрітись. Помітивши того самого Михайла, попросили в нього цигарку. Останній був п’яним і начебто вирішив згадати хлопцям давні образи. Тому без слів витягнув кухонний ніж і двічі вдарив у ногу Ігоря. Після того приставив лезо до горла, порізав сухожилля… Той втратив свідомість. На допомогу кинувся 17-річний Дмитро Солодкий, який і скинув вдвічі більшого кривдника з товариша. Михайла це неабияк розізлило, і він ножем став наносити удари в ногу. Порізав артерії, кров у Дмитра била фонтаном. А нападник втік, залишивши помирати. Кажуть, що невдовзі таки вийшов до хлопців глянути, чи живі. Лише згодом викликав “швидку” та поліцію. Потерпілих забрали до ЦРЛ. Найважчим був Діма. Для його порятунку відгукнулись донори з військової частини, які навіть ніколи не бачили цього хлопця. Поряд постійно була матір, яка молилась і вірила у диво…

– Через карантин мене не пустили ні на хвилинку побачити свого сина. У лікарні я зустріла винуватця трагедії. Коли я запитала, чого мій син помирає у реанімації, вбивця з різким запахом алкоголю відповів: «А чого він там помирає?» І після того хвалився людям: якщо сяде, то зробить довідку і все одно вийде звідти, — додає згорьована матір. – Сину чотири рази вливали кров, він прийшов до тями на кілька хвилин. Думали, що все буде добре. Зробили операцію, але від наркозу Дмитро так і не відійшов. А тим часом вбивця побіг писати заяву, що це мій син його побив, мовляв, це був самозахист. Уявіть цей цинізм і підлість.

В останню путь проводжав свого товариша й Ігор. З лікарняної палати він прийшов на милицях. Не стримував сліз, адже в той вечір саме Дмитро кинувся рятувати його від нападника…

– Михайло раніше позичав у мого знайомого кошти та не повертав. Його тільки три місяці тому звільнили з-під домашнього арешту за те, що «мінував» дороги та об’єкти на Вінниччині. Я не вірю, що після різанини він викликав медиків. Можливо, це зробили інші люди. Я прийшов до пам’яті у машині. Коли друга підвезли, я взяв Діму за руку і спитав, як він. Але той вже не відповів, — сказав нашому журналісту інший потерпілий, Ігор. — Коли звернувся до поліції, мені сказали, що там вже все за мене написано, і не потрібно більше нічого додавати. Мовляв, ідіть, ми розберемось. Тобто заяву не прийняли. Винуватцю у Гайсині краще не бути, тому що багато хто хоче помститись за смерть Діми. Я буду вимагати справедливого покарання.

На захист потерпілих став весь Гайсин. Люди обурені, нарікають, що не раз скаржились на особу підозрюваного, але чомусь йому постійно все сходило з рук.

– Михайло виїжджав до Москви, бо його мали садити, але і звідти його депортували. Він дуже ображав і бив свою співмешканку. Телефонував у поліцію щодо мінування магазину «Каштан», будинків по вул.Кримській.

Матір звати Ольга Сущик, відкупляла його вже 3 рази. Тому ніхто не вірить, що і зараз дійде до суду. Михайло завжди тікає, і поліція ніколи не шукала його. І ось до чого дійшло. Зараз Михайло викручується і сказав, що Діма та Ігор прийшли його вбивати, – заявили нам мешканці Гайсина. — Тепер Михайло погрожує ще одному хлопцеві.

У обласній поліції за фактом даної НП вже розпочато розслідування. Затриманий не вперше потрапляє в поле зору поліції. Наразі на розгляді в суді перебувають кримінальні провадження, фігурантом яких є затриманий, щодо неправдивого замінування та вчинення крадіжки. Наразі молодик затриманий в процесуальному порядку та перебуває у СІЗО, його попередньо арештували на 60 діб.

– Щодо іншого учасника, то нині він фігурує у справі як свідок. Тільки після того як його випишуть із лікарні і буде визначений ступінь отриманих тілесних ушкоджень, його статус змінять.

Віталіна Трудько