Планують відібрати 25 хлопців та дівчат, які у своїх вишах у різних областях України вже здобули або здобувають вищу освіту й ступінь бакалавра та бажають протягом двох років вивчати військову справу на кафедрі військової підготовки ВНТУ. Охочих вже набагато більше. Про це розповідають в інформаційному агентстві Міноборони України “АрміяІnform”.

Варто зазначити, що кафедра військової підготовки цього вишу вже багато років готує офіцерський резерв для Збройних сил України. А минулого року ВНТУ отримав необхідні дозволи й ліцензію для підготовки фахівців безплотних літальних апаратів. Для цього у виші обладнали потужний симуляційний клас, а університет закупив два безпілотні авіаційні комплекси, на яких слухачі отримуватимуть практичні навички у застосуванні безпілотників.

Завідувач кафедри, заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор полковник запасу Андрій Поляков розповів, що за сприяння командувача Повітряних сил генерал-полковника Сергія Дроздова викладачі Вінницького політехнічного університету вирушать на підготовку до Національного авіаційного університету, де поглиблено вивчатимуть цю справу й отримають допуски до викладацької та інструкторської роботи.

Поки готуються відповідні документи, з обласними головними управлінням Служби безпеки та Національної поліції України вже погоджено зони польотів безпілотних літальних апаратів. Незабаром у ВНТУ приступлять до підготовки висококласних кадрів для української армії.

Ілона ВАЛЬТЕР