Гравці проходять медичні обстеження, здають ПЛР-тести і готуються до проведення тренувань. Плануються збори, які більшість українських клубів проведуть у Туреччині. Розписаний графік контрольних матчів, з’являються оголошення про придбання гравців чи про їх перехід в інші команди.

Такі повідомлення пу­блікують пресслужби футбольних клубів, однак знайти хоча б якусь офіційну інформацію про стан справ у вінницькій «Ниві» поки що не вда­ється. Навпаки, 5 січня на офіційному сайті нашої команди з’явилась інформація: «Гравці йдуть у відпустку. А наприкінці січня плануються навчально-тренувальні збори щодо підготовки до чемпіонату України».

Що ж, у кожного своє планування, можливо, так і потрібно. Але хотілось би знати, що насправді відбувається у команді, оскільки надто багато чуток навколо ФК. Так, нібито звільнений спортивний директор Михайло Куниця, який займався атестацією на наступний сезон і взагалі відповідав за практично усі організаційні питання, у тому числі контакти із УАФ (Українська асоціація футболу). Також говорять про те, що в команді вже немає головного тренера групи гравців – Олега Шумовицького звільнено, а кілька виконавців подалися шукати кращої долі.

Ще в грудні заявив про свою відставку президент Вадим Кудіяров. А коли ми вирішили взяти інтерв’ю у директора клубу Дмитра Рогозюка, з’явилась офіційна інформація про зміну власника. 100% володіння ТОВ «СФК «Нива-В» перейшло до Артура Загорулька (це підтверджується даними із відповідних реєстрів, які у вільному доступі), який нині є футболістом вінницького клубу.

То чому мовчать нові господарі?

Можливо, небезпідставні чутки, що Артуру подарував футбольний клуб його тесть – відомий вінницький бізнесмен Володимир Барцьось на прохання дочки. Але такий подарунок на полицю не покладеш, над ним потрібно працювати й працювати, особливо в організаційно-фінансовому напрямі. При цьому з’явилась інформація, що й так нібито уже заплачено 3 мільйони гривень відступних минулим власникам «Ниви»!?

Нам вдалось зв’язатися лише із Василем Вовком, який стояв біля витоків відродження клубу в 2016 році. Але він не став відповідати на наші запитання, проте наголосив: «Статутний фонд, який наповнювався моєю сім’єю і друзями, як складав, так і складає 1 000 000 (один мільйон) гривень. Мені ніхто жодної копійки за футбольний клуб «Нива» не давав і не пропонував, в усякому разі на сьогодні. Якщо буде змога отримати від нових власників ці кошти – ми передамо всю суму на лікування онкохворих дітей Вінниччини».

Очікуємо на коментарі чи то від пана Володимира, чи то від нового директора клубу Артура Загорулька.

Від редакції. Готові вислухати інші точки зору.

Віктор Костюк,
вінничанин