Він єдиний з наших земляків, хто здолав маршрут Париж-Брест-Париж, проїхавши 1219 кілометрів за 85 годин. Попри карантин Віктор продовжує крутити педалі і бере участь у найпрестижніших веломарафонах.

– Початок 2020 року злякав новиною про коронавірус. Все ніби зупинилось. Тому я в незапланованому режимі проїхав серію марафонів: 200, 300, 400, 600 км. А в серпні здолав ще два — Львів-Карпати-Львів (1200 км). Причому довелося їхати в солорежимі, — каже Вік­тор. – Наїхав на мертвого їжака, пробив колесо. Поки ліквідовував наслідки, інші учасники вирвались вперед. Міг зійти з дистанції, але вирішив їхати до кін­ця. В принципі їхалося нормально до перевалу перед містом Східниця. Суцільна темрява, скрізь ліс, я боявся, що здибаю ведмедів. До фінішу залишилося 100 км. У мене був вибір: відпочити, поспавши кіль­ка годин у товариша у Стрию або продовжити далі марафон. Зрештою вирішив доїжджати останню сотню, не зупиняючись на сон. Отже, сто кілометрів я подолав за 5 годин з результатом 79 годин 43 хвилини. Ліміт часу — 90 годин.

Через три тижні спів­розмовник здолав інший марафон – «Київська тисяча»

– Перших 100 кілометрів проїхав вночі за 4 години. А на Житомирщині почалась страшна злива. Мене випереджали вантажівки, за якими тягнувся справжній «гідрошлейф». Чому водії не мають толерантності стосовно велосипедиста? Подолав я цей марфон за 63 години 21 хвилину. За 5 років на велосипеді я отримав неоціненний досвід. Але є ще одне відкрите питання, яке пов’язане з найвищим досягненням у рандоннерстві, а саме — «Рандоннер 10000». Щоб отримати його, потрібно проїхати десять тисяч кілометрів на велосипеді в офіційних марафонах (бре­ветах).

Також потрібно виконати умови, проїхавши обов’язкові бревети: 200, 300, 400, 600, 1000, Флеш — кожний по 2 рази. Також потрібно один раз проїхати за маршрутом Париж-Брест-Париж і один раз СР-600. Щоб отримати це досягнення, мені не вистачає всього одного марафону — СР-600. Цей бревет довжиною в 600 км з мінімальним набором висоти в 10 тисяч метрів і лімітом часу 60 годин. І цей бревет не проводиться в Україні, тільки за кордоном, де крутіші гори. Так що є над чим працювати!

Віталіна Трудько