Це унікальний напій на вині. Алкоголь багато кому протипоказаний, але відмовляти собі у смачному лікуванні від застуди не варто.

Можете замінити вино натуральним виноградним соком. У теплому вигляді вино чудово зігріває організм і сприяє прискоренню кровообігу. Ваніль корисно впливає на серцевий м’яз. Цитрусові — унікальне джерело аскорбінової кислоти, яка бореться з застудою і підтримує імунітет. Кориця сприяє швидкому зігріву організму. Мускатний горіх допомагає відновити імунітет. Імбир очищає і зігріває організм, добре протистоїть інфекціям.

Новачки в приготуванні напою повинні зупиняти вибір на напівсухому або сухому червоному вині. Цінителі справжніх алкогольних напоїв радять готувати теплі ліки від застуди на столових сортах: Мукузані; Кагор; Каберне; Кіндзмараулі. Вино не повинно закипіти, щоб не зіпсувати своїх властивостей. Посуд має бути вогнетривкий, але не металевий. Від мелених прянощів варто відмовитися, оскільки вони роблять напій каламутним. Вживати гаряче вино від кашлю необхідно з високих склянок і келихів, одночасно вдихаючи ефірні гарячі пари. Це вносить свій внесок в лікування застуди. Пити глінтвейн слід відразу після нагріву, щоб він не втратив аромат і смак.

При перших ознаках застудних захворювань варто приготувати напій. Для цього візьміть 200 — 250 мл води; 1 пляшку червоного вина; 1 апельсин і зелене яблуко; 1 ч.л. імбиру; 4 — 6 штук гвоздик; 2 — 3 ложки меду. Апельсин і яблуко розрізають на часточки. У ємність наливають води, засипають туди спеції і кип’ятять. Вогонь повинен бути мінімальним, а потім можна акуратно вливати туди вино, мед і відправляти фрукти. Рідина доводиться до кипіння (до перших бульбашок) і знімається з вогню.

Напій потрібно настояти хвилин десять, далі розлити по келихах і пити. Є й інші рецепти глінтвейну. Втім, його категорично не можна вживати дітям, людям, котрі мають проблеми з серцем, гіпертонією та кишково-шлунковим трактом.