Сьогодні біля Хмільницької міської ради відбулася чергова акція протесту проти підняття цін на газ та електроенергію. О 12 годині до приміщення міської ради прийшли мешканці Хмільника невдоволені підняттям ціни на енергоносії, яке спричиняє сильне зниження рівня життя та робить неможливим оплату комунальних послуг в період карантинних обмежень.

До хмільничан вийшов заступник міського голови Сергій Редчик та проінформував їх про те, що міською радою направлено звернення до голови Верховної Ради, прем’єр-міністра, в.о. міністра енергетики, голови НКРЕКП, голови Вінницької ОДА та президента України, яке було підготовлене після того, як в неділю 10 січня відбулася перша акція протесту.

Після чого представники ініціативної групи зустрілись з міським головою Миколою Юрчишиним. В ході розмови представник ініціативної групи Микола Осаволюк поскаржився на те, що працівники газових компаній заходять у двори боржників та відключають їх від газопостачання, навіть коли господарів немає вдома. Доходить до того, що газовики через плоти залазять. На що міський голова запропонував подати на його ім’я звернення, яке буде направлено в поліцію, і якщо такі випадки підтвердяться їм буде дана правова оцінка, винні понесуть покарання. В ході зустрічі було досягнуто порозуміння та прийнято рішення подати звернення.

Марина Романова