Лідером, як і раніше, залишився вихованець вінницького футболу, 23-річний півзахисник “Динамо” Віктор Циганков. Він подорожчав на 5 млн. євро. Тепер вартість Циганкова становить 24 млн. євро.

На другому місці розташувався хавбек “Шахтаря” Тете, який подорожчав на 3 млн. євро і тепер коштує 20 млн. євро. Третій рядок у захисника “гірників” Додо, який додав 8 млн. і тепер оцінюється в 18 млн. євро. Цікаво, що у Додо і його одноклубника Манора Соломона відзначене найбільше зростання ціни – плюс 8 млн. євро (18 і 15 млн. відповідно).

Водночас Віктор Циганков лідирує в рейтингу найдорожчих українських футболістів, незалежно від країни, де вони виступають на клубному рівні.

Тут вінничанин випередив українських легіонерів Руслана Малиновского (21 млн. євро) і Олександра Зінченка (20 млн євро), котрі зайняли наступні «призові» місця.

Нагадаємо, Віктор Циганков є вихованцем Вінницької ОДЮСШ Блохіна-Бєланова. Ця спортивна школа підготувала низку гравців, які успішно виступали і продовжують виступати в УПЛ. Днями лави команди елітного дивізіону, учасника Єврокубків «Колос» (Ковалівка) поповнив випускник ОДЮСШ Блохіна-Бєланова Євгеній Костюк, який перед цим виступав за друголігову «Ниву» (Вінниця). Вартість цього трансферу не повідомляється. Лише відомо, що 40 % отриманих коштів піде на компенсацію спортшколі, яка підготувала футболіста.

Фелікс ЖАНІН