Цими вихідними “Вінницькі зубри” в спорткомплексі медичного університету двічі приймали “Золотий вік” (Кропивницький). Ігри пройшли в рамках другого кола групового етапу чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд першої ліги. «Золоті» очолювали турнірну таблицю групи. А вінничани, які йшли другими, мали шанс випередити їх у разі двох очних звитяг. Нагадаємо, на виїзді ці ж суперники обмінялися перемогами із однаковим невеликим відривом (у три очки).

Перший матч проти “Золотого віку” у Вінниці також проходив у рівній боротьбі. Після третьої чверті підопічні граючого тренера, майстра спорту України Миколи Здирки вели із мінімальним відривом – 63:62. Все ж сил за завершальну частину матчу вінничанам забракло. В підсумку гості виграли із рахунком 74:85.

– Наше високі баскетболісти віддали багато сил протягом першої половини гри, тому й не вистачило сил на завершальну чверть. Також команда із Кропивницького дещо ліпше грала у відборі і краще використовувала кидки «другого шансу», – сказав Микола Здирка.

В другому матчі «Зубри» прагнули реваншуватися. Але не так сталося, як гадалося. “Золотий вік” домінував протягом всього двобою і переміг господарів майданчику з іще більшим відривом – 91:74.

Отже, вінницькі баскетболісти втратили шанс на початку другого кола піднятися на чільне місце групи. Водночас «Зубри» зберігають чудові шанси на вихід до плей-офф, куди потрапляють по чотири кращі колективи з кожної із чотирьох підгруп ліги. Ці стикові матчі плануються на березень, але перед цим пройде майже все друге коло групового етапу.

Фелікс ЖАНІН