ОНОВЛЕНО: Навального заарештували на 30 днів. Перед судом він звернувся до росіян

Це офіційно підтвердили німецькі лікарі, що рятували життя Навального. Але, так само, як у випадку з отруєнням інших незручних для російської влади діячів чи колишніх працівників КГБ, Кремль повторює мантру про свою непричетність. А тим часом продовжує пресувати суспільство, що вже втомилося від диктатури.

Повернення політика на батьківщину після лікування в Німеччині закінчилось його затриманням по сфабрикованій справі, по якій вже є виправдальний вирок Європейського суду з прав людини. При цьому страх у влади був настільки сильним, що літак з Олексієм Навальним приземлили в іншому аеропорту. Щоб прихильники політика не змогли перешкодити його затриманню. А суд над ним провели в авральному порядку, прямо в лінійному відділенні поліції. Такого сорому, певно, жодна європейська країна не знала з часів правління Адольфа Гітлера.

У Євросоюзі та США уже засудили дії російської влади. До них долучилася й Україна, назвавши арешт та судилище над Олексієм Навальним продовження Кремлем ганебної практики наступу на права людини та придушенням свободи слова.

Петро Грач