Про це заявили співробітники районної лікарні сьогодні на зборах.

Виконком Вінницької міської ради 14 січня підготував проект рішення «Про надання згоди на прийняття у комунальну власність Вінницької міської територіальної громади закладу охорони здоров’я». Мова йде про Вінницьку ЦРКЛ та районний ЦПМСД.

«Надати згоду на безоплатне прийняття з спільної власності територіальних громад сіл, селищ Вінницького району Вінницької області у комунальну власність Вінницької міської територіальної громади комунального некомерційного підприємства «Вінницька центральна районна клінічна лікарня» Вінницької районної ради» – йдеться у рішенні виконкому.

Аналогічне рішення є й щодо «Вінницький районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги».

Таке рішення збурило колектив лікарні. У понеділок медики та голови ОТГ району зібралися, щоб обговорити долю лікарні.

– Наша лікарня є унікальної серед усіх ЦРЛ, на нашій базі працює сім кафедр Вінницького медуніверситету, щорічно виконувалося до 4000 оперативних втручань, до 200 тисяч осіб обслуговувалися у поліклініці та більше 12 тисяч хворих проходило через стаціонар. У лікарні відремонтовані відділення, належна матеріально-технічна база, – пояснюють медики. – Вінницька ЦРКЛ першою прийняла бій з коронавірусом, пролікувавши майже 2000 таких пацієнтів. А сьогодні ми ризикуємо усе втратити, бо чи потрібну буде місту ще один медзаклад, який буде дублювати функції існуючих?

Голови ОТГ висловили підтримку лікарні і готовність співфінансувати комунальні та інші витрати ЦРЛ.

Детальніше про це у наступному номері газети.