Щоб помолитися до Божої Матері Заступниці та напитися цілющої водиці, люди приїздять і зблизька, і здалеку.

Широко розноситься слава про чудесні зцілення, які дарує вірянам Пресвята Божа Мати.

“Замело доріжки й східці до кринички. Люди, приїжджаючи по воду, втоптують сніг на сходинках через це ті стають слизькими й небезпечними.

Ми вирішили спробувати зробити один експеримент. Поставили на сходинках лопату й спостерігали чи хтось із прибульців по воду здогадається взяти її до рук і прибрати сніг (для себе ж) хоча б з однієї сходинки. Результати за два дні спостереження вийшли наступні.

Люди переступали через лопату, відсували її з проходу на бік, і лише одна людина здогадалась, і взявши її до рук, почистила кілька сходинок. А інші?

А інші, мабуть, думали, – чого це до цього часу ще не прибрали сніг зі сходинок, найняли лінивого працівника, кинув лопату й відпочиває, й інші варіанти. І так подумавши, спокійно йшли набирати воду, стояли, розмовляли, а потім переступивши через лопату простували на вихід”, – пише у Фейсбук настоятель Свято-Миколаївського храму, протоієрей Отець Андрій Грабар.

“Біля кринички не має найнятих прибиральників.

Цю територію не прибирає ні комунгосп, ні інша служба, ні спеціально працевлаштований двірник.

Лише ми, які приходимо сюди на молитву, по воду, відпочинок, маємо самі дбати про порядок.

Для мене особисто є мотивацією те, що це святе місце, і я коли приходжу до джерела зупиняюсь і читаю молитву перед Богородицею. Це моє вітання святій Діві.

Я це чиню, бо переконаний, відчуваю Її святу присутність на цьому місці. І для мене недостойного грішника велика честь попрацювати в Її домі на Її подвір’ї.

Тому я з радістю беру до рук лопату, чи віник, чи косу відчуваючи, що я негідний здійснювати тут цей послух.

Але працюю й відчуваю одразу нагороду.

Відчуваю як приходить радість і мир, як зцілюється від перебування на цьому святому місці душа.

Запрошую вас, приєднуйтесь”, – додає настоятель.

Валентина Лісова