Пограбування сталось у людному місці, поблизу міського озера. Напав зловмисник на хлопця та дівчину, вимахуючи ножем і погрожуючи пограбував їх. Перехожих в той момент не було і свої гаджети віддали без вагань. Налякані студенти відразу викликали поліцію.

– Того вечора до мене та друзів підійшов незнайомець з ножем та став погрожувати. Заявив, аби віддали телефон. Стало дуже страшно, бо ти не знаєш, що в голові людини і як вона може діяти потім. То ж ми навіть не вагались і вручили чоловіку гаджети. Той відразу ж втік, а ми звернулись до правоохоронних органів. І чесно кажучи, тепер з компанією навіть боюсь гуляти вечорами, бо такі особи можуть позбавити не лише майна, а й навіть життя, – розповіла нам потерпіла Ангеліна Харжевська. – Піймати розбійника Максима Т. вдалось вже наступного дня. Він увімкнув крадені телефони.

Ним виявився охоронець кафе, яке знаходиться неподалік Вишенського озера, де сталась подія. Після того чоловіку оголосили підозру. Злочин визнали зухвалим, адже чоловік створив реальну загрозу життю та здоров’ю потерпілих, ножем він здійснював певні рухи, розмахував.Охоронець кафе у всьому зізнався. Свій вчинок пояснити не зміг. Мовляв, діяв з відчаю… Вдома у нього малолітня дитина. Весь цей час чоловік перебував під вартою, а на самих судових засіданнях він постійно каявся.

Днями Вінницький міський суд визнав винним охоронця кафе у вчиненні розбою та призначив покарання у виді п`яти років позбавлення волі. І в той же час звільнив від нього з випробуванням з іспитовим строком три роки. Запобіжний захід змінили на особисте зобов`язання до 16 лютого 2021 року. Крім того, засуджений має сплатити державі 2288 гривень на залучення експерта.

Віталіна Володимирова