«Наш губернатор видав указ на ревіталізацію штату в умови вірусу. Що це означає? Кожен комітет розробив план і правила, при яких будь-який бізнес може бути відкритим для відвідувачів. В основному це забезпечення масочного режиму і відстань між відвідувачами (або між группою, які прийшли разом не більше 10 чоловік.

Ревіталізація необхідна, щоб економіка штату відновлювалася і розвивалася після жорсткого карантину минулої весни, і державні службовці могли отримувати зарплати. У нас немає зараз штрафів за візит в гості. Під час минулих свят Дня Подяки, Різдва, Нового Року рекомендували, щоб утримувалися від поїздок і не збиралися в групи більше ніж 10 осіб. У сусідньому штаті погрожували штрафами.

У будинках для людей похилого віку дозволяється 15 хвилин на тиждень бачити родичів. У будинках по догляду за пацієнтами підвищеного ризику візити заборонені. Захворюваність, не дивлячись на рекомендації, значно підвищилася зараз після свят. Стаціонари працюють дуже напружено. у багатьох немає вільних місць. У нашому задіяли національну гвардію і планують серйозні зміни, якщо буде підвищення захворюваності. Також у нас форсують вакцинацію. Особливо групам ризику і літнім.

З понеділка в стаціонарах всім, хто найпершим підлягає для цього, будуть давати вакцину від Ковіду. Штат працює над збільшенням кількості бригад по вакцинації. В Україні, мені здається, тільки суворим карантином не вирішать проблему, повинні бути гнучкими і адаптувати життя по ситуації. Діти повинні ходити в школи. Освіта, бізнес і всі інші сфери виключно важливі для суспільства, його розвитку та здорового стану. Зараз локдаун в Україні більше схожий на контрольоване лімітування певного бізнесу, ніж карантин».

Віталіна Володимирова