За цей час вона пройшла і Крим, і Рим, і мідні труби. Хоч, чесно кажучи, на мій погляд, вона виїденого яйця не варта. Але не тут то було!.. Коротко ознайомлю з її сюжетом.

Два молодих, дуже кмітливих Київських адвокати – один в справі виступає позивачем, а інший – його представником, вирішили стягнути з мене – пенсіонера нещасного, затурканого, “сивого ідіота” – вцілому тридцять тисяч гривнів! Що складає майже річну мою пенсію! І пішла жара!.. Перший суддя, який мав цю справу в руках кілька тижнів, несподівано взяв собі самовідвід. Потім були інші проблеми. І коронавірус, і двостороннє запалення хитрощів…

На позаминулому засіданні позивач нарешті запропонував підписати мирову угоду, відмовляючись, в такому разі, від всіх своїх позовних вимог до мене. Умова була одна – щоб я опублікував на моїй сторінці у Фейсбуці спростування на свій матеріал про діяння захисників церкви Московського патріархату села Великої Кісниці. Звісно, що я відмовився. Бо, вважаю, що то був би гріх великий – визнати чисту правду, яку я написав – чорною неправдою. Ото ж вирішили судитися далі. Я – відкрито, перед Богом і людьми, а вони – не знаю, що думали і думають. Захищають мене відомі Вінницькі адвокати-патріоти – Сніжана Василівна Чубенко та Олексій Олексійович Якименко. Заочно і в режимі відеоконференції.

Адвокат Сніжана Чубенко

Сьогоднішнє – перше після установчого, засідання суду, в цій справі, мало початися об 11 годині. Я з адвокатом С.В.Чубенко з”явилися, а позивачі… На цей раз їм вже не коронавірус зашкодив, а судовий процес в столиці, в якому вони, за їх словами, захищають якогось підсудного. Але, як кажуть, факір бил п’ян і фокус нє удался!.. Головуюча в справі суддя Любинецька-Онілова не повірила позивачу і його представнику. І… суд визнав їх неявку в засідання – БЕЗ ПОВАЖНИХ причин. І оголосив перерву до 1 березня.

Поживемо-побачимо, що придумають вони на наступний раз, щоб і надалі затягувати справу, щоб, так би мовити – брати мене і суд “наізмор”. Для тих, хто хоче більше розібратися, що це за юристи, за люди – пропоную переглянути ще один мій короткий відеоролик, який є в матеріалах цієї дуже цікавої справи. І, ясна річ, ще має розглядатися в процесі. Ось посилання на нього – дивіться, приємного перегляду: