– Мер Вінниці Сергій Моргунов запевнив кожного працівника лікарні, що ніяких змін, звільнень чи закриття лікарні не буде і бути не могло. Є закон, який чітко каже, що це майно має бути передане на баланс міської Вінницької ОТГ. Тому не треба спекуляцій, а треба спокійно і зважено прийняти ці зміни. Буде лише зміна власника, а не закриття лікарні. Лікарі отримають підвищені “ковідні” надбавки, а пацієнти якісну медичну допомогу, – заявила на зустрічі заступник міського голови Вінниці Галина Якубович. – Для пацієнтів нічого не зміниться…

Водночас під час перемовин про долю районки у Вінницькій райраді під вікнами на морозі мітингував колектив. А головний лікар закладу чесно зізнався:

– Нам стрьомно, бо люди бояться втратити роботу, а пацієнти – лікарів! – сказав на перемовинах головний лікар Вінницької районки Олександр Кривовяз. – Бо минулого року лікарня заробила 118 мільйонів гривень, а на комунальні послуги їй треба 4,5 мільйони на рік… Тому ми переживаємо, що окремі відділення в місті Вінниця будуть закриті через конкуренцію із лікарнями міста.

А депутат райради Віктор Шмігель запропонував громадам колишніх 7 районів скинутись грішми на утримання лікарні.

А депутат Сергій Кушнір навпаки запевнив лікарів, що районна рада не має ресурсу та можливостей утримувати районну лікарню. Бо районні бюджети нині виключені із системи бюджетних координат і бюджет Вінницького району нині 5,8 мільйонів на рік.

В свою чергу голова районної ради Ігор Шутак пояснив присутнім, що “залишити все як є”, вже не можна…

Бо нові ОТГ Вінницького району в першу чергу будуть фінансувати свої першочергові потреби і видатки.

Голова Вороновицької ОТГ просить депутатів Вінницької районної ради в разі передачі її місту думати про людей і зберегти цю лікарню, як районну. Але Вінниця нам не ворог і треба приймати зважене рішення.

Депутат ВМР Олена Верлан пропонує місцеву ініціативу та щоб громади району за власні кошти утримувати цей заклад.

Заступник мера Вінниці Галина Якубович також підтвердила у фіналі важких перемовин сказала, що “в лікарні нічого не зміниться до закінчення пандемії коронавірусу, лише міняється власник. Інакше міська ОТГ не зможе фінансувати цей заклад… Цей процес нині проходить по всій Україні по районних лікарнях. Але треба розуміти, що пацієнтів не буде менше… Тому тут не має жодного обману – містяни лікуються в районці, люди із районів – лікуються в медзакладах міста!”

У фіналі зустрічі від голови райради прозвучала пропозиція зустрітись найближчим часом до сесій районної і міської ради із трудовим колективом для діалогу із всіма працівниками лікарні.

Вже стало відомо, що зустріч в районній лікарні по її долі із керівництвом міста і району відбудеться цієї п’ятницю чи вже у понеділок.