Серед них: 2 пожежні автоцистерни на базі шасі «МАЗ», що мають здатність вивозити до місця призначення по 8 тонн води, 2 спеціальних аварійно-рятувальних машини легкого типу (САРМ-Л) на базовому шасі FORD RANGER, а також автомобіль спеціального призначення служби безпеки дорожнього руху Renault Duster. Спецавтівки, вартість яких склала понад 24 млн гривень, були передані для гарнізону рятувальників області ДСНС України.

Під час вручення автомобільної техніки були присутні начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області Руслан Шевчук, голова Вінницької ОДА Сергій Борзов, голова Вінницької обласної ради В’ячеслав Соколовий та секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.

Зокрема секретар міської ради Павло Яблонський вручив рятувальникам сертифікат на суму 500 тисяч гривень, на який надзвичайникам Вінниці було закуплено спеціальне обладнання. А саме: пожежні рукави, карабіни, пояси, захисні костюми, каски, зимові черевики та куртки. Обладнання закупили за кошти субвенції, що були виділені з міського бюджету у 2020-му році.

Начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області Руслан Шевчук зазначив, що за останні роки матеріально-технічний стан підрозділів Служби порятунку Вінниччини значно покращився, що, в свою чергу, покращує виконання умов за призначенням.

Марина Романова