І таке точно можливо посеред зими на Марсі – єгипетському курорті Марса Алам!  Бо туди вже злітав із торбинкою вінницького сала та пляшечкою маминої самогонки співак і мандрівник Віктор Бронюк…

Про суто український готель на Марсі, наші страви в меню All inclusive, дивовижний заповідник «без росіян» на кордоні із Суданом та вінницькі пісні без карантину Віктор Бронюк розповів у ексклюзивному інтерв’ю «33-му каналу»:

– Чому для зимових канікул своєї родини ти вибрав Марс? Там є життя?

– Марс донедавна був закритим для туристів, бо це колишня військова база на півдні Єгипту, на кордоні із Суданом… Та добувають золото, дорогоцінне каміння і є заповідник із   найкрасивішим рифом Червоного моря… А ще – не зіпсована людьми природа, шматочок пустелі, рай для драйверів, чудові заходи сонця і готель, де більшість гостей із України! Сюди трішки далі летіти та дещо дорожче за курорти Шарму й Хургади, але тут немає натовпів туристів та досить безпечно… Тому ми полетіли на Марс! Там було +25 -+27, а у Вінниці морозило до  мінус 20-ти… Ось так ми на тиждень із дітьми та дружиною Тетяною втекли у літо на єгипетські Мальдіви…

– Це правда, що готель Brayka Bay викупили українці? Тому там лише наші та борщ у меню?

– Брайку наші не купили, а «Феєрія мандрів» Ігоря Захаренка домовилась із власником про тури для українців. І там вже ціла колонія наших зимує – від дуже публічних осіб до туристів, які місяцями дистанційно ведуть бізнес чи навчають дітей через Інтернет. Наших цього разу було більше 250 туристів… Решта поляки, чехи і всього кілька родин з Росії, які не бухали, не бикували і «тагіл не рулив…».

Борщ у меню справді є, але це все одно єгипетський борщ – «суп» без свинини! Зате в ньому є буряк, капуста, курага і фініки… Тому я привіз із собою 4 сорти знаменитого вінницького сала, хрін із Вінниці, чорний хліб та трішки самогонки… Дегустація була для своїх!  Але директор готелю – єгиптянин – від нашої домашньої горілки із далекої України та хрону на скоринці хліба не відмовився… І аж скупо заплакав від таких градусів та гостроти! Та потім сказав: «Тепер я знаю, чому українські пісні такі сумні…»

– Тебе там не задовбали  автографами і селфі?

– Щовечора на пляжі були своєрідні творчі зустрічі – я та Арсен Мірзоян брали мікрофон і співали для людей своїх пісень… Тому було досить душевно, тепло і без атаки фанатів, бо публіка в готелі зібралась досить культурна. Хіба що за політику сперечались і ціни на газ, а так все було Ок!