Вони висловлюють своє невдоволення продовженням дистанційного навчання. Кажуть, що діти і так отупіли за період коронакарантину, а тепер знову мусять сидіти по домівках.

– Ми не лише просимо владу переглянути карантинну освіту, а й вимагаємо, щоб учні 1-4 класів ходили в школу. Як в деяких громадах Вінницької області. Чому може навчитись дитина, котра лише пішла в перший клас? Її навіть змусити сісти за комп’ютер не можна. Що вже казати про навчання?! Діти мають право на освіту, а зараз рівень знань різко впав. Бо сидять вдома, не слухають вчителів, контрольні списують, а домашні завдання не роблять.

До того ж є багатодітні сім’ї, а комп’ютер чи ноут­бук лише один. Ми вважаємо, що дистанційне навчання вигадали для того, щоб виростити націю тупих, які не зможуть думати. Зараз же все розкрадають, а люди і не дивляться, бо мусять з ранку до ночі сидіти з дітьми за уроками.

– Ми маємо 3 дітей і живемо у двокімнатній квартирі. Найстаршому 12, найменшій – 6. Тож мусимо постійно брати вихідні та відпустки на роботі по черзі, щоб бути з дітьми вдома. Бо без батьківського контролю на ті уроки ніхто навіть не буде заходити. Але коли ж нам гроші заробляти на забезпечення 3-х дітей?

– Я – мама-одиночка. Виховую 7-річну донечку. Зараз вона в другому класі, але наступного семестру мені доведеться наймати їй репетиторку. Бо я працюю по 12-13 годин.

Ми хочемо, щоб діти ходили до школи та спілкувались зі своїми ровесниками. Бо, окрім телефонів та комп’ютерів, вдома вони нічого не бачать. Ми погоджуємось зі всіма карантинними обмеженнями. Але поверніть дітям школу! Бо виросте покоління дегенератів.

Директор вінницького департаменту освіти коментує процес дистанційного навчання:

– Є Постанова Кабінету Мі­ністрів, де вказано про обмеження, – пояснює Оксана Яценко. – Тому був виданий наказ департаменту, який чітко відповідає Постанові Кабінету Мі­ністрів. З 11 січня, коли за­кін­чились зимові канікули, по 22 січня організовано освітній процес за підтримки дистанційних технологій для учнів 2-11 класів. Для першокласників передбачені додаткові канікули в лютому.

Постанова Кабміну — це документ, який обов`язковий для виконання по всій території України. Якщо не буде подальших вказівок від Кабміну, то із 25 січня учні 1-4 класів будуть навчатись у звичайному режимі, а для середньої і старшої школи буде змішане навчання.

Софія Копач
Фото Олексія Бойка