Уже два тижні мама Валентина із Рогинців Хмільницького району не спить ночами і постійно біля ікон. А все тому, що на Святвечір зник її 24-річний син Андрій Кравець, який повинен був виїхати поїздом з навчання із селища міського типу Десна до Бахмута, де він служив. Втім, до побратимів наш земляк так і не повернувся, його слід обір­вався на столичному залізничному вокзалі. Рідні впевнені – з Андрієм сталось лихо, і просять всіх небайдужих допомогти у пошуках!

– Син після школи вивчився на будівельника, пройшов строкову службу. Після того їздив на заробітки по всій Україні, але все одно марив армією. Саме тому у вересні 2020 року він підписав контракт із Гайсинською військовою частиною А1619. Ми не перечили, адже Андрій дорослий і сам має приймати рішення! Про службу син мало розповідав, лише те, що вже на передовій. Знаю лише, що нещодавно його звідти відправили у Десну на Чернігівщину для покращення кваліфікації, адже син служив у інженерно-саперній роті, – каже мама Валентина Зарудня.

– Ми зідзвонювались, Андрій заявив, що навчання триватиме до 27 січня. Але напередодні різдвяних свят його звільнили звідти через порушення – заснув на посту. Командування гайсинської частини сказало їхати назад до Бахмута. Син поїхав у Київ на за­ліз­ничний вокзал, звідти мав сідати на потяг, там його ще останній раз бачив знайомий. Чи сів він на транспорт, чи зник на пероні – невідомо.

До мене зателефонували побратими Андрія з Донеччини і повідомили, що він не прибув у місце розташування частини, хоча стверджував, що має квиток на руках. Телефон сина поза зоною, і я не вірю, що він міг так просто зникнути, адже сам хотів пов’язати життя з армією. Після зникнення я зверталась до місцевої поліції з заявою, але там її не прийняли. Довелось їхати у столицю і вимагати дій.

Наразі Андрія розшукує військова служба правопорядку і завели кримінальне провадження. Впевнена – з ним сталось горе. Болю додають дзвінки невідомих на мій номер, які стверджують, що сина вдарили і кинули в річку. Але я до остан­нього його шукатиму і вірю, що побачу його живим та неушкодженим.

Зниклий Андрій Кравець має середню спортивну статуру, очі світло-карі, волосся коротке темно-русого кольору. Відомо, що у день зникнення юнак був одягнений в яскраву куртку. Має татуювання на лівому боці грудної клітки – куля і група крові. Востаннє з його банківської картки було знято кошти в Десні. Останню світлину було зроблено на фоні потяга увечері 6 січня 2021 року. Подальше місце перебування солдата невідоме.

Тим часом наші читачі додають – на залізничному вокзалі давно діє банда клофелінщиків, які могли ввійти у довіру воїна. Цю інформацію слід добре перевірити.

Схожий випадок був кілька років тому, коли атовець з Вінниці Сергій Васильєв взяв відпустку, щоб приїхати на день народження коханої дружини 14 лютого. До поїзда залишалося трохи більше години… А вже наступного дня трагічна звістка – Сергія немає. Злочинці вкрали все, що у нього було – гроші, банківську картку, мобільний телефон, військовий квиток, посвідчення про відрядження, спортивну сумку з речами. Судмедексперти встановили, що військового отруїли смертельною дозою сильнодіючого препарату. Банду кришували правоохоронці та сама ж охорона вокзалу.

Віталіна Володимирова