Ми вже повідомляли про інцидент, який стався вчора у Могилеві-Подільському. Альона Хомуточенко – волонтерка, яка опікувалася собаками та котами-безхатченками.

Жінка доглядала 100 собак та 11 котів. Якщо тварина потрапила під колеса автівки – везли до Альони, якщо викинули на вулицю “хазяї” – також віддавали їй. Жінка одинока, проживала у батьківському будинку. По сусідству – її брат Георгій, який ось що нам розповів.

-Я теж опікуюсь тваринами, але в моєї сестри це було вже якоюсь манією. Вона фізично не могла справитись із тими собаками, розвела антисанітарію. Люди неодноразово на неї скаржились, бо пси бігають по вулиці, діти налякані. І в той же час їй підкидали тварин.

Місяць тому Альону викликали у мерію, обіцяли допомогу. Але віз і нині там. Нещодавно у сестри з’явився стаф, це досить небезпечна порода і тут має бути підхід.

Що ж могло статись того фатального вечора – мають з’ясувати слідчі. За однією із версій, Альону по-звірячому побили, проламали череп. Її скривавлену, зі зламаною ключицею, знайшли на власному подвір’ї, обличчя було покусане собаками.
Дехто каже, що жінку справді могли побити, бо були такі, хто скаржився на її притулок.
Є версія, що жінка могла годувати стафа, і той вирвався з ланцюга та покусав її. Сама Альона заявила, що її дійсно побили.
Обличчя жінки пошматоване, вона у реанімації. Стан вкрай важкий, тому сьогодні її мають везти до Вінниці. що буде із тваринами – незрозуміло, але поки що їх годуватимуть волонтери та народний депутат Геннадій Вацак.
Подробиці читайте у газеті «33-й канал».
Віталіна Володимирова