Вінницькі активісти пі­дійшли до цього креативно і днями поштою відправили міністру МВС Арсену Авакову подарунок – підручник.

– Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» вже активно діє! Нововедення можуть торкнутися кожного українця, який користується будь-якими послугами.

У зв’язку з цим було вирішено потурбуватись з нашого боку про можновладців, які є надавачами державних послуг, — заявив активіст ГО «Основа майбутнього» вінничанин Давид Пшеничний. — Знаємо, що їм іноді важко спілкуватись українською. Всі ми знаємо, що у нашого Арсена Борисовича є певні проблеми зі знанням державної мови. Саме тому ми підготували для нього книгу «Культура української мови», яка має допомогти йому у її вивченні. Сподіваємось, що міністр МВС України прочитає цю чудову книжку та успішно складе іспит! На нашу суб’єктивну думку, вже краще буде не «російськомовний український націоналіст Арсен», а україномовний.

Того ж дня активісти ГО «Основа майбутнього» і «Лютич» організували акцію на Майдані Небесної сотні на підтримку введення закону. Молоді вінничани розгорнули національний прапор та запалили фаєри. Акція була нетривалою, але її організатори вважають, що українці мають знати та поважати свою мову, державу та національну символіку.

Віталіна Володимирова