– Вказаний посадовець вимагав та одержав від підприємця гроші в сумі 10,5 тисячі доларів США за підписання договору оренди землі загальною площею 21 гектар на 49 років з суб’єктом підприємницької діяльності, — повідомили нам у пресслужбі прокуратури Вінницької області. — У кримінальному провадженні проведено всі необхідні слідчі дії, за результатами яких дії чиновника кваліфіковано як одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням. За вчинене обвинуваченому загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

У Студеній думки щодо цієї резонансної справи розділились. Чимало жителів стали на бік голови, який нещодавно вчетверте очолив громаду, і навіть зібрали на його підтримку сотні підписів.

– Олексія Кирнасівського підставили. Коли йому підприємець намагався дати хабар, він відмовився, той кинув йому за комір пакунок і швидко поїхав. Наш голова намагався викинути його, але раптом на нього накинулись працівники Нацполіції та СБУ, — кажуть прибічники голови. — Вони силоміць засунули йому в задню кишеню брюк пачку доларів з пакунка. Не показуючи ордера на обшук та прохання надати постанову на обшук, правоохоронці нахабно увірвались до квартири. Там знайшли 500 гривень та 20 доларів. Прикро, що свідків цієї події не було. Понятих вони привезли із собою. Це все політика. Ми не допустимо свавілля!

Та є такі, хто не сумнівається у винуватості очільника ОТГ.

– Він сформував свою свиту, якій добре живеться в селі, решта людей бідує. Там взяттям одного голови не розворушиш те кубло, де вони відмивають людські гроші за рахунок державних програм і розподілу землі для свого оточення. Там потрібно всіх працівників адмі­ністрації ОТГ перевіряти й дивитися, як вони «розумно» розподіляють кошти.

Сам Олексій Кирнасівський на початку листопада вийшов під заставу у 87 тисяч гривень. Наразі він на роботі, адже від посади його не відстороняли. На телефонні дзвінки не відповідає вже більше тижня…

Віталіна Володимирова