Їхній талант вже раніше оцінили Григорій Чапкіс, Дмитро Коляденко та Амадор Лопес.

– Соломія та Ярослав проживають у Вінниці та вже вкотре стають наймолодшими призерами всеукраїнських чемпіонатів з бального танцю. Артисти так полюбились публіці, що навіть світові зірки їх називають вінницькими Барбі з Кеном, – розповідає мама чемпіонки Вероніка.

– То в чому ж секрет такого успіху у 5-річному віці?

– Для Соломії це вже двадцята перемога. Особливість пари в тому, що вони наймолодші, та аж ніяк не найслабші. Навіть судді говорять, що вони вже стали серйозними конкурентами для бальників зі всієї України. Секрет успіху в працьовитості. Соломії лише 5 років, а проситись на танцювальний гурток почала ще у свій перший рік. У неї та партнера Ярослава є старші брат та сестра, які також танцюють. Тепер ми з мамою партнера можемо сміливо говорити, що в сім`ях ростуть династії танцюристів. Партнеру Ярославу 7 років. Навчається у Вінницькій школі №10 та 3,5 року займається бальними танцями. Своїх глядачів він підкорює харизмою!

Наші діти справжні фанати танців — тренуються кожного дня. Вже зараз наша Барбі вміє всі розтяжки та акробатичні елементи робити. Бо окрім бальних, ходить ще і на загальну хореографію… Навіть під час карантину вона тренується в онлайн режимі та бере участь у різних конкурсах. Діти часто переглядають «танці з зірками», Соломію вражає Катерина Кухар. У вільний час ми дивимось її балетні постановки.

А Ярослав зразковим танцюристом вважає Влада Яму, який часто нагороджує їх на конкурсах. Останній проводився у новорічні свята у Вінниці, учасники приїхали з різних місць. Боротьба за першість була не легкою, хоч діти підготувались на всі 100%. Судді одноголосно вирішили присудити їм перше місце. Бо всім сподобалась танцювальна майстерність, хореографічні елементи та акторська гра. Виступали вони і справді в образі Барбі та Кена. А презентували латиноамериканську програму, а саме, джайф, ча-ча-ча і самбу. Це складно для такого віку, але їм вдалось.

Наші діти – наша гордість і гордість нашої країни.

Софія Копач