Мова йде про сім`ю з Козятина. Мама відмовилась від свого сина, коли побачила в Інтернеті його блог про українських геїв. На фото він цілувався та обій­мався з чоловіками.

На телефон довіри «33-го» зателефонувала сестра Максима (з етичних міркувань назвемо його так) і розповіла шокуючу історію… Її 22-річний брат зізнався в своїй любові до чоловіків та завів інтернет-блог на цю тему.

Після побаченого мама потрапила до лікарні. Після одужання сина вигнала з дому…

– Мій брат Максим з дитинства відрізнявся від інших. У три роки зумів пережити клінічну смерть. Як і всі, хто пережив це лихо, мав дивовижний талант до творчості – малював картини з закритими очима. Художників у роду не було… З першого класу в школі він дружив лише з дівчатками… Іноді плакав, просив, щоб мама не відрізала йому волосся, бо тоді він буде не таким, як його подружки. Ми виросли в епоху розвитку Інтернету. Тому з класу 9-го він активно спілкувався з друзями-хлопцями різних міст. Принаймні так говорив нам. А потім почав їздити до них у гості… Всі раділи, що нарешті в нього з’явились друзі, але нам лише так здавалось… Макс закінчив Козятинське училище, але потім вирішив вступити у Вінницький політех… Йому не сподобалось – він покинув навчання. Сидів без роботи вдома. Але до нього часто приїжджав друг… Я застукала їх, коли вони цілувались. І Максим зізнався – це його хлопець. Вони зустрічались вже більше року… Я і ра­ніше здогадувалась, але навіть подумати не могла, що Максу вистачить розуму свого коханця привести додому до батьків. Мама ж явно цього не зрозуміє!!. Але я прикривала його та заспокоювала маму.

Макс добре знав англійську, тому подорожував по різних програмах за кордон. Відвідував спілки геїв у Нідерландах та Франції. Брав участь у гей-парадах та мітингах, де бісексуали відстоювали свої права. Зрозуміло, що ці заходи проходили в Європі. Але мама думала, що він їздив покращувати свій рівень англійської… Та з початком карантину його коханець знову їздив до нас додому.

Вони ніде не працювали і вирішили завести блог в Інтернеті про нетрадиційне кохання або ж просто — про геїв. Відео та фото в них були із закордонних поїздок. Вже на третій день існування цієї Інстаграм-сторінки всі сусіди почали тикати пальцями на нашу сім’ю. На роботі колега показала мамі ці фото Максима, де він цілувався зі своїм другом — нашим гостем. Через дві години приїхала “швидка”, маму госпіталізували. В неї стався мікроінсульт. Але Максима не зупинило і це. Вже за лічені дні підписників було декілька тисяч. На цю ганьбу дивився весь Козятин. А мама все ще лежала в лікарні… Її ледь не звільнили з роботи. А колеги перестали спілкуватись.

Зате Макс казав, що самостійний. І зараз готовий відкритись нашому суспільству. Що перестав соромитись своїх поглядів і взагалі це — “по-європейськи”. От тут і сталось. Мама не витерпіла! Вигнала його з дому і сказала, що відтепер сина більше не має…

Марина РОМАНОВА