Більш ніж у половині випадків водіїв визнавали винними. У більшості випадків, незалежно від результату свої авто водії ремонтують власним коштом. Про це повідомила громадська активістка Тая Гайда.

Майже завжди історії пов’язані з тим, що швидкі не пропускають…Пам’ятаєте аварію, про яку я вам недавно розповідала?Так ось ми зустрічались з водієм.У нього маленька дитина. Щоб забезпечити сім’ю, він працює водієм швидкої та у вільний час таксує. Того вечора вони поспішали на виклик. Авто швидкої рухалось з увімкненими проблисковими маячками і сиреною. Дорога була вільною з доступним оглядом але з бокової вулиці рвонув водій позашляховика. Який під час складання протоколу представився СБУшником. Хоча в СБУ кажуть, що такий у них ніколи не працював.

Водію швидкої потрібно буде багато місяців працювати, щоб відновити швидку адже збитки тільки за приблизними даними становлять 120 тисяч і міська страхова їх не покриє.

Але якщо він програє суд, його визнають винним то доведеться відшкодовувати ще і вартість ремонту позашляховика. Олег, а так звати водія, каже, що для його родини це неймовірно велика сума.Навіть сума, яку потрібно було сплатити хорошому адвокату, є нереальною для родини. І саме тому допомагати в судах буде безкоштовно команда “Дорожного контролю».

Ми в Автомайдані взялись інформаційно підтримати водія швидкої під час судових засідань бо є побоювання, що справу у судах спробують “порєшать”.

У мене до вас, люди 2 прохання.

1) Допоможіть зробити цю історію відомою. Адже одного дня і до вашого будинку може вчасно не втрапити швидка допомога через когось, хто вирішить що швидку можна і не пропустити.

До речі, суд відбудеться 2 лютого о 14 годині у міському суді Вінниці.Суддя Кашпрук.

2) Давайте нарешті вчитись бути уважними на дорогах, навчимось зупинятись і пропускати швидкі та пожежні адже це може вартувати комусь не тільки здоров’я і грошей але і життя.

І запрошую усіх слідкувати за цим судовим процесом. Він є суспільно дуже важливим.

Ось власне все, що хотіла сказати. Шануймося і тримаємось купки бо без цього ніяк.

Віталіна Володимирова