– Згідно з рішенням ради міністрів, з 1 березня пасажири з 56 країн зможуть відвідувати Кіпр без обов’язкового карантину за умови, що їх тест на коронавірус по прибуття не виявиться позитивним”, – цитує він заступника міністра туризму Кіпру Савваса Пердіоса.

У список 56 країн входять країни ЄС і Європейської економічної зони, Великобританія, Україна, Білорусь, Росія та деякі інші.

Країни розділять на три категорії в залежності від ситуації з коронавірусом. Представникам “червоної категорії” знадобляться тест ПЛР для в’їзду і ще один після прибуття. Для “помаранчевої” – необхідний лише тест для в’їзду, а для “зеленої категорії” аналізи не знадобляться.

Заступник міністра додав, що в 2021 році Кіпр стимулюватиме туристів не тільки на пляжний відпочинок в країні, а й на відвідування природних об’єктів, гір та “винних стежок”.

До речі, дотепер Кіпр туристів не пускав, а мали право приїхати лише резиденти, родичі та дипломати.

Тепер відкривають і для туристів, але треба мати із собою тест на ковід протягом останніх 72 годин. І здати на місці новий тест… Якщо він негативний, то мандруєш по острову, якщо позитивний, то самоізоляція…

Нагадаємо, що на Кіпрі багато вінничан мають апартаменти…