Тетянин день завжди із пам’яттю про цю мужню християнку Тетяну – заможну римлянку, яка змусила не лише лева цілувати ноги, але й молитвою зруйнувала храм Діани та жертовники Аполона і Зевса. Яка своїх катів і суддів переконала стати християнами.

Але сьогодні, вітаючи одна одну, мої тезки Тетяни, і всі люди, прошу вас згадати медсестру і дружину відомого лікаря Тетяну Боцюру. Їй було 43. Її хоронять сьогодні . Я не знала її. Але вона, як і тисячі медиків була на фронті пандеміі і боротьби з коронавірусом. І смерть матері двох дітей така ж жертовна, в ім’я порятунку інших. Це не перша медик Пироговки, яка загинула від коронавірусу, рятуючи наші життя. У Вінницькій райлікарні таких 4-ри. Майже у кожній лікарні Украіни та світу є вже такий чорний список! І це вже наша реальність.! Тому радіючи сьогодні святу, згадаймо цю Таню та усіх хто поліг: в боротьбі з пандемією та віддав життя на передовій війни та Майдані! Всіх хто не із нами! Спасибі що були!

Якось я запитала священника,що робити, бо в моєму житті в один день зівпадають дві дати – народження найдорожчих і смерть мами… А він відповів:

– Помоліться і віддайте шану усопшим та радійте за народжених! Бо розпач – це гріх….

Спасибі.

З повагою,