Аби уникнути відповідальності за вчинене адміністративне правопорушення, чоловік намагався надати інспекторам 200 доларів США неправомірної вигоди. За це йому загрожує до чотирьох років позбавлення волі. Про це розповідають в поліції області.

Під час перевірки документів чоловік пред’явив інспекторам свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, яке не відповідало його автомобілю, номерний знак також не належав зупиненому легковику. Поліцейські повідомили чоловікові, що виноситимуть на нього постанову за ст. 121 КУпАП (порушення водієм правил керування транспортним засобом ). Почувши це, кермувальник почав пропонувати інспекторам грошову винагороду. Патрульні декілька разів попередили чоловіка про кримінальну відповідальність за таку пропозицію, проте це його не зупиняло. На задньому сидінні службового автомобіля порушник залишив 200 доларів США.

Для документування злочину патрульні викликали слідчо-оперативну групу.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Ілона ВАЛЬТЕР