Чудово в цьому проявила себе Вінницька обласна станція юних натуралістів. За словами її директора Ольги Драгомирецької, значною мірою саме за рахунок успішного досвіду дистанційної роботи в умовах пандемії вдалося показати високий результат у відкритому Всеукраїнському рейтингу якості позашкільної освіти «Золота когорта позашкільників» (2020 рік). Зокрема, наші юннати вперше за 10 років проведення цього конкурсу, який організовує і проводить Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді при Міносвіти, стали абсолютними переможцями і отримали диплом «Флагмана позашкільної освіти України».

– Одним із важливих розділів нашої конкурсної роботи була організація дистанційного навчання. Ми поділилися досвідом використання онлайн-таблиць, анкет і тестів, гугл-форм, інтерактивних методів, цікавих віртуальних екскурсій і експедицій тощо, – розповів завідуючий відділом біології та сільського господарства Вінницької станції юннатів Павло Мигун.

Водночас, за словами пана Мигуна, юним вихованцями більше подобається очні заняття.

– Тому ми радіємо, що після локдауну відновилося нормальне навчання. Адже хочеться показувати дітям рослини і тварин, досліджувати їх. Онлайн-робота ніколи не замінить живого спілкування із дітьми, – додав він.

Фелікс ЖАНІН