За плечима бабусі — два страшних голодомори, війна, складний післявоєнний період. Вітали її представники влади, односельчани та вся родина. Подарували солодощі, букети, грамоти та інші подарунки. А голова ради ветеранів селища Валентина Квятковська навіть заспівала та пов’язала квітчасту хустину на натруджені плечі ювілярки. Здається, час не впливає на неї, адже виглядає, як в роки молодості. Маленька, худенька, струнка, з глибоким поглядом та сильною внутрішньою енергією дивиться у майбутнє.

-У 1921 році на світле свято Різдва Христового у родині Марії та Гаврила Дзюбанчуків народилася донечка – Євгенія. У сім’ї були ще два брати – Михайло та Микола і сестричка Ася. Гарними господарями були батьки ювілярки – обробляли свою землю, мали коня, корову, кури й гуси. Та все батько віддав у колгосп та й сам пішов важко працювати, – розповів голова Вороновицької ОТГ Олександр Ковінько. – Голодні 1932-1933 роки згадує Євгенія Гаврилівна із сльозами на очах, пам’ятає, як брати ловили та жарили равликів, а вона із сестрою терли цвіт акації та пекли коржики. Та були дружним, і пережили важкі роки.З ранніх років працювала іменинниця на цукровому заводі, у заготівельні конторі.У 1939 році одружилася із своїм коханим Трохимом, та не довгим було сімейне життя. У 1941 році, із початком війни, пішов чоловік на фронт воювати за свою землю, за свою родину. Був двічі важко пораненим та контуженим, але повернувся додому живим, мав 7 медалей та 3 ордени Великої Вітчизняної війни й за відвагу. Був знаним майстром по дереву, це уміння перейняв син Микола, якому вже 80 років.

Має ювілярка й онуків та правнуків, які горнуться до бабусі Жені за порадою та для яких вона була і є прикладом, мудрою та найкращою бабусею у світі.У свої 100 років Євгенія Гаврилівна має гарну пам’ять, охоче ділиться спогадами про життя та повчає дітей та онуків, проте став підводити зір. Втім, своїм секретом довголіття бабуся вважає любов до людей, віру у Бога та добрі справи. То ж бажаємо бабусі у другому сторіччі життя міцного здоров’я та дущевного спокою. Миру, добра і добробуту, уваги і поваги від дітей, онуків та правнуків. Нехай Господь дарує Вам ще многії та благії літа!

Віталіна Володимирова