Все, що для цього потрібно, – гачок, нитки і бажання дарувати гарні емоції. Нині у творчому доробку умілиці – тисячі робіт: казкових, мультиплікаційних героїв, милих звірят та ляльок.

– Я – інвалід дитинства першої групи, хворію з шести років, маю прогресуюче захворювання суглобів. Спочатку пересувалась на милицях, з 17-ти років – на візку. Закінчила школу на дому, згодом курси ручної художньої вишивки, комп’ютерного набору та ручного в’язання по книжках.

Перші роботи дарувала сестричці. Невдовзі я стала учасницею Вінницької обласної організації для людей з інвалідністю «Гармонія», де й опанувала вміння в’язати іграшки. А вдосконалила вміння завдяки Інтернету, де знаходила схеми і деякі з них переробляла, – розповідає пані Людмила. – За весь цей час виготовила кілька тисяч робіт, більшість із яких – милі тваринки.

Для дорослих часто замовляють великі іграшки, для дітей поменше. Найбільшою популярністю перед новорічними святами користуються символи року. У цьому, наприклад, популярними стали бички. Але зізнаюсь відверто – не надто люблю працювати за замовленнями, а настроєм та натхненням. А черпаю його у всьому прекрасному, що нас оточує. Звісно, через хворобу мені доводиться працювати сидячи у ліжку, так як руки хворі, це досить непросто. Але без улюбленого заняття я себе не уявляю.

Жінка зізнається, що в’яже навіть коли немає замовлень. Тоді зайчат, ведмедиків та мишок вона продає у сквері Козицького. Щосуботи чоловік допомагав Людмилі туди дістатися, адже для неї, на візку, дорога довга та складна. Втім, через карантин жінка нині не може торгувати і мати хоч якусь можливість підзаробити. То ж сподівається, що через нашу газету знайдуться люди, які оцінять її талант і придбають іграшки, які точно принесуть вашому дому красу та затишок. Зв’язатись із нею можна за номером – 067 7003591

Віталіна Трудько