Цей шокуючий злочин стався в одному із сіл на Вінниччині. Кажуть, що 31-річний Іван завжди був дивакуватим, не мав освіти, ніде не працював й ні з ким не зустрічався. Натомість придивлявся до двох сусідських дівчаток, яких часто бачив неподалік його подвір’я. І впродовж місяця став запрошувати їх гратись у своєму домогосподарстві.

– Молодик усвідомлював, що здійснює розпусні дії, але попри це його нічого не зупиняло. Шляхом обіцянок у вигляді подарунків та коштів, він пропонував дівчаткам справляти свої фізіологічні потреби в наданий ним посуд, а в подальшому на його обличчя та в ротову порожнину. Сам пояснював, що це допоможе йому вилікувати шлункову хворобу. Якщо діти відмовляли, погрожував, що будуть негативні наслідки для їх здоров’я та батьків. Мовляв, останні просто помруть. Тому ті мусили коритись… Коли дівчатка роздягались, чоловік роздивлявся статеві органи дітей та здійснював непристойні доторкання до них і поцілунки. Так задовольняв свою статеву пристрасть, – такі шокуючі подробиці нам розповіли джерела в органах. – Був інцидент, коли чоловік змусив дівчаток оголеними танцювати навколо металевої труби. І все це знімав на мобільний телефон. Але і на цьому збоченець не зупинився, якось він запросив дітей на прогулянку на територію бувшого тракторного стану, де поряд були зарослі кущів та бур`янів. А там почав демонструвати дівчаткам геніталії і коментувати для чого вони призначені. Вимагав зняти білизну та віддати. Діти настільки злякались, що за кілька хвилин пригли додому і про всі розпусні дії розповіли батькам. А ті написали заяву до поліції… І з’ясувалось, що одній із дівчаток педофіл був родичем – дядьком… Він часто бував у них в дома, іноді доглядав за дівчинкою та ночував в них.

Затриманий молодик у всьому зізнався, але так і не зміг пояснити, навіщо вчиняв розпусні дії. Про те, що змушував дітей коритись завдяки погрозам, педофіл відкидав. Внаслідок подій була завдана шкода нормальному розвитку дітей та їх психічному стану. При спілкуванні з психологом у потерпілих дівчаток спостерігалась підвищена тривожність і страх.

Після затримання 31-річному молодику інкримінували статтю за фактом розбещення неповнолітніх. Засідання, де йому обирали запобіжний захід, проходило у закритому режимі, адже мова йшла про статеві злочини. Сторона обвинувачення навела обґрунтовані докази (в тому числі відео з мобільного телефону підозрюваного), які довели необхідність на час слідчих дій встановити підозрюваному у тяжкому злочині запобіжний захід у виді тримання під вартою на максимально можливий термін – строком на 60 днів. Після судового засідання підозрюваний почав погрожувати, що «битиме того, хто садить його в тюрму». Лише після пояснень працівників поліції та судової охорони, що вони будуть змушені застосувати фізичну силу при відмові покинути приміщення суду, чоловік вийшов самостійно. За висновком судово-психіатричної на момент скоєння злочину 31-річний Іван виявляв легку розумову відсталість і не повною мірою міг усвідомлювати свої дії та керувати ними. Втім, примусових заходів медичного характеру не потребував – заявили експерти. Втім, дехто із односельчан затриманого все ж наполягав, що його потрібно лікувати, бо він «хвора» людина. І чому раніше ніхто на це не звертав уваги – теж питання без відповіді.

А днями стало відомо, що у цій історії Феміда поставила крапку – за розбещення дівчинки, як і наполягала прокуратура, чоловік отримав сім років тюрми. Втім, чи вдасться йому відсидіти весь термін – покаже час, адже всім відомо, що за гратами роблять із фігурантами таких кримінальних справ…

Валентина Лісова