Вилікувати чоловіка можуть лише у закордонній клініці. Тому рідні з усіх сил збирали кошти та готувались до операції в Туреччині.

– Страшний діагноз поставили чоловіку більше пів року тому, – каже дружина Вікторія. – Вартість операції – більше 50 тисяч доларів. Ми подали на розгляд комісії МОЗ України клопотання про фінансування лікування Сергія в Туреччині. І вже зимою комісія ухвалила рішення лише про оплату операції. Але зараз відкладають трансплантацію на три тижні. У чоловіка виявили гепатит С, тому тривалий час вимушені лікуватись від цієї хвороби. Ми вважаємо, що інфекцію «отримали» у центрі переливання крові міста Вінниці. Прикро усвідомлювати, що довгоочікуване лікування відкладається, бо рахунок уже йде на дні.

З чоловіком ми одружені 15 років, маємо красуню-донечку. Та вже 10 місяців живемо, як у пеклі. Спочатку Сергій потрапив у інфекційне відділення із діагнозом «запалення легень». Потім у нього виявили лейкоз. У Вінниці пройшли 5 хіміотерапій… А потім вже «чіплялись» за будь-яку можливість поїхати на лікування за кордон. Ще й донор, якого потребує Сергій – не родинний, бо варіант матері та доньки не підійшов.

Підозри дружини онкохворого коментує директор Він­ницького центру переливання крові Оксана Банах:

– Немає підтвердження тому, що людина захворіла гепатитом С під час переливання крові. Пацієнт тривалий час перебував у лікарні. Невідомо, яким чином його лікували та з ким він контактував раніше. Центр крові виготовляє свою продукцію лише з крові постійних донорів. Всі процеси контролюються. Кров, яка переливається, абсолютно безпечна.

Тим часом родина має за власні кошти добратися до Туреччини і там перебувати. Грошей на це у них немає. Просять добрих людей допомогти. Реквізити для допомоги: Картка Приватбанку Вікторії Віняр — 4149 4991 3301 8273.

Софія Копач