А все тому, що напередодні сталась поломка, але через те, що ЖЕК не підписав договір з міськими електромережами, усунути її не було кому.

– У четвер увечері раптово зникло світло. Ми викликали службу, вони начебто проблему владнали, але наступного дня почули вибух, — повідомили жителі будинку 78. — Коротнули найміцніші дроти, які постачали електроенергію на весь будинок. Весь цей час ми телефонували у ЖЕК, там сказали, що вже працюють спеціалісти, яким видали всі матеріали.

Та за кілька годин нам повідомили, що стався ще й потоп і викачують воду. Ми звертались у Обленерго, мерію. Безрезультатно. В Обленерго сказали, що наш ЖЕО не підписав договір з міськими елетромережами, тому вони не мають права ремонтувати. А в міськ­раді від­повіли, що про ситуацію знають, ЖЕК працює. ОСББ у нас нема, бо біль­шість проти.

Поки посадовці перекладали один на одного провину, мешканці 112 квартир дві доби сиділи без світла, води і грілись, як могли. Але терпець увірвався, і 24 січня вони вийшли на мирний мітинг. Після кількох годин протесту світло та воду увімкнули.

– Нам пішли на поступки у міських електромережах. Тимчасово кинули дріт від сусіднього будинку. Однак у під’їзді електроенергії нема, ліфти не працюють. Все, що було у морозильних камерах, довелось викинути, — кажуть жителі будинку. — Ми готові до продовження протесту, якщо проблема остаточно не вирішиться.

Віталіна Володимирова