Відкушений ніс, брова, переломи щелепи та рани по всьому обличчі – саме такою знайшли на власному обійсті 53-річну волонтерку з Могилева-Подільського Альону Хомуточенко.

Правоохоронці стверджують – її покусали собаки, натомість дехто зі знайомих впевнений – жінку могли побити ті, хто втомився від собачого притулку, який вона облаштувала вдома. Бо начебто страждали від гавкоту та антисанітарії. Сама ж потерпіла майже нічого не пам’ятає з того, що сталось з нею.

– Альона проживає зі мною на одній вулиці у батьківському домі, але вже років 5 я туди не можу потрапити через собак. Їх вона підбирає з вулиці. Має вже понад сотню, і, чесно кажучи, сестра не може дати тваринам ради. В притулку собак потрібно годувати, прибирати за ними, облаштувати вольєри, а так вони бігають скрізь. Навіть дорогою, де ходять люди. Неодноразово казав Альоні, що це ракова пухлина у нашому мікрорайоні й вони колись з’їдять її. Більш того, мертвих собак вона хоронила неподалік, і все це потім потрапляло у водостоки. Вже було чимало скарг місцевих жителів на цей притулок, виписували штраф, але один з високопосадовців їх оплачував, і сестра мене не слухала.

Останнім часом ми практично не спілкувались, — розповів нашому журналісту брат потерпілої Георгій Хомуточенко. – 21 січня мені повідомили з поліції, що Альона сказала знайомому, що вмирає. Він викликав правоохоронців. Ті не могли зайти, покликали мене. То ми вже разом тих собак розкидали і передали сестру медикам. Це дійсно диво, що Альона залишилась живою. Що сталось – важко сказати. Можливо, вона годувала великого пса породи стаф, якого їй нещодавно привезли, і він міг її покусати. Але хай розбирається поліція. Щиро бажаю Альоні одужання, бо це моя рідна сестра і мені болить.

Однак знайомі волонтерки стверджують, що жінку могли відлупцювати, адже чомусь у неї вибиті зуби. Але у поліції версію про помсту взагалі не розглядають. А того дня скривавлену Альону Хомуточенко доправили до реанімаційного відділення Могилів-Подільської лікарні. Травма носа, перелом щелеп, рани на пів голови…. Жінці вже зробили кілька термінових операцій, а днями перевезли до Вінниці, де мають рятувати зір та проводити пластику обличчя. Щоб її собаки не голодували, їм взялись допомагати місцеві благодійники, які щодня привозять харчі. Муніципального притулку у Могилеві-Подільському немає, тому побудувати його чиновники обіцяють за кілька місяців. Шкода, що це рішення прискорилось такою дорого ціною.

Спілкувалась
Віталіна Володимирова