Сьогодні у фіналі міської сесії «за» 48-ме питання про згоду на прийняття у комунальну власність Вінницької міської територіальної громади були 45 із 47 депутатів… Утримались лише двоє із фракції «ЄС» Петра Порошенка… Але остаточне рішення про долю «районки» 2 лютого має прийняти сесія Вінницької районної ради… Не виключено, що саме у вівторок в райраді та під нею відбудуться вирішальні «словесні бої” за цей медзаклад.

Бо сьогодні фактично без скандалу і гострих дебатів більшість депутатів міської ОТГ погодилась  прийняти в майбутньому Вінницьку центральну районну клінічну лікарню та поліклініку на утримання та у власність громади.

Окрім того, сесія пакетом проголосувала тими ж 45-ма голосами за десяток медичних рішень (№18-28) по приєднаних до Вінниці територіях. Тому до сфери управління Вінницької міської ради нині прийняли Вінницько-Хутірську та Гавришівську амбулаторії загальної практики сімейної медицини, а також Писарівську дільничну лікарню. З цього приводу директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш доповів депутатам, що всім  лікарям та медсестрам збережені їхні робочі місця:

– Нині по цих закладах маємо перехідний період, і тому ми взяли на роботу поки що вісім лікарів, які працювали там. Вийшло так, що 100% лікарів нині мають подвійне місце роботи – районний центр та наш центр №1. Медсестер взяли на роботу лише по Вінницьких Хуторах. Інших візьмемо на роботу після 1 квітня, бо до того часу вони працюють по договорах НСЗУ та отримують зарплату за деклароване населення. Тому ми їх передекларовуємо, і  вони повністю перейдуть до нас у штат. Тобто без роботи ніхто не залишиться…

До речі, про акції протесту та настрої в колективі Вінницької ЦРЛ депутати говорили в кулуарах сесії… Бо одних дуже просили не голосувати за це рішення… Інші кивали, але все одно робили так, як їм підказувало серце. Цікаво, чи повторяться акції протесу у вівторок під районною сесією?

Бо минулого тижня більше сотні  працівників  Вінницької центральної районної лікарні  виходили на протест під райраду проти переходу медзакладу у власність міста Вінниці…

Тоді представники  міської  ради на складних перемовинах пообіцяли, що   скорочень серед лікарів та медперсоналу  лікарні не буде. Цю тезу сьогодні під голосування за 48-ме питання по «районці» підтвердив мер обласного центру:

– Ніяких скорочень! Всі матимуть роботу… Окрім того, всі медики ще й будуть отримувати  відчутно більшу заробітну плату, – сказав на сесії 29-го січня мер Вінниці Сергій Моргунов.

Що вирішила Вінницька районна сесія – читайте на нашому сайті 2 лютого.