На початку минулого року слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом шахрайського заволодіння коштами мешканців Полтавщини. На телефон потерпілих надходили дзвінки начебто від представників відомого банку, які пропонували провести ті чи інші банківські операції з метою збереження наявних на рахунках коштів.

У такий спосіб невідомі викрали у загальному рахунку 79 тисяч гривень. Один із таких дзвінків отримав пра­цівник ГУНП у Полтавській області і терміново почав діяти. Було встановлено, що причетним до схеми заволодіння чужими заощадженнями виявився неодноразово судимий 29-річний житель Вінниці, якого вчергове відправили за грати на чотири роки за грабіж. Чоловік відбуває покарання у Він­ницькій виправній колонії №86. Професійна команда вінницьких правоохоронців провела санкціоновані обшуки у фігурантів злочинної змови. Вилучено мобільні телефони, банківські картки.

За результатами проведених експертиз та на підставі зібраних матеріалів слідчі поліції Вінниччини та оперативники під процесуальним керівництвом обласної прокуратури вручили 29-річному засудженому підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство), за яке передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

На який термін продовжиться перебування за гратами грабіжника-афериста, вирішить суд. Триває слідство з метою притягнення до відповідальності його спіль­ників — також вінничан.

Віталіна Володимирова