– Я так мріяла про цуценя шарпея, просто це дорога порода і дозволити собі його не могла. Та в грудні минулого року мені його подарувала кума. Жив песик у нашій хаті, спав у нашій спальні, — плаче Ніна Григорян. — 31 грудня ми звернулись у Стрижавці до ветеринарної аптеки з питанням, де можна провести комплексну вакцинацію. Її працівник Федір Олексійович сказав, що сам все зробить. Виписав паспорт, поставив всі дати та відмітки. До вечора песик був активним — грався та їв. Та вже наступного дня став млявим, почались блювота та діарея.

Ніна вимагає справедливого покарання

Ми зателефонували ветеринару і повідомили, що собаці зле, він попросив принести собачку. Мовляв, зараз зробить укол – і все мине. Казав, що таке часто буває, бо шарпеї мають схильність до алергій, тому наш і прихворів. Ми послухали його, із собою він дав ще уколів на 110 гривень. Порадив давати по ложці червоного вина та кефіру. Виписав таблетки, які, як згодом з’ясувалось, з алкоголем несумісні… До ранку песик не дожив. Я у сльози — і відразу дзвонити. Він навіть не дослухав і вимкнув телефон. Це ще більше обурило, адже ця людина завірила нас, що допоможе. Якби він сказав правду, що вперше зіштовхується із такою ситуацією і слід негайно їхати до фахівця, наш песик міг би вижити.

Ніна Григорян повезла тіло свого улюбленця на експертизу.

– Днями мені дали висновок, де вказано, що песик загинув через параліч серцевого м’язу та зупинки дихання, що виникли внаслідок захворювання на ентерит. Проте цим результатам я не довіряю, бо хто ж підтвердить винуватість свого колеги?! Якщо припустити, що наше цуценя могло захворіти, то це означає, що ветеринарний працівник мав би тоді це помітити і не давати вакцину. Тому вимагатимемо покарання.

А ветеринар Федір Олексюк свою вину заперечує та має багато запитань до власниці тварини:

– Я ветеринарний лікар, маю відповідну кваліфікацію. Того дня ми вакцинували ще трьох собак, з ними все добре. На жаль, господарка нам не розповіла чи були в неї на подвір’ї собаки, які помирали від ентериту. Вже потім односельчани зізнались – такі були. Тож щеплення тільки пришвидшило летальність, бо немає імунітету. На той момент шарпей був клінічно здоровим. Крім того, нині у селищі дуже багато собак хворіють на цю інфекцію, особливо бродячих. Тож прошу людей бути уважними і берегти своїх улюбленців від інфікування.

Віталіна Володимирова